cercador

ENQUESTA

Consideres interessant que l'Ajuntament de Vallirana incrementi la seva presència a les xarxes socials?

  • Inici
  • Fase final per a la Variant de Vallirana

Fase final per a la Variant de Vallirana

La Variant es posarà en funcionament quan s'acabin totes les proves de seguretat amb les escomeses elèctriques definitives.

13/09/2019. La Comissió de la Variant de Vallirana es va reunir ahir per seguir analitzant la progressió de la infraestructura. Com a novetat, el cap de la Demarcació de Carreteres de l’Estat a Catalunya i responsable de les obres de la Variant, Lluís Bonet, va intervenir a iniciativa pròpia per tal d’informar a la Comissió de l’estat de les obres, així com per resoldre dubtes i inquietuds.

Acompanyat per un representant de la Delegació del Govern a Catalunya i pel responsable de l’empresa adjudicatària de les obres, Bonet va traslladar als membres de la Comissió que l’obra civil ja està acabada i que s’estan fent les darreres proves de seguretat. Tan bon punt finalitzin les proves de tots els sistemes de seguretat, els túnels es podran obrir i ja hi podran circular vehicles.

Aquestes proves es compaginen amb la programació d’un sistema informàtic pioner que permetrà controlar els diferents subsistemes de seguretat, com ara la ventilació, la il·luminació, la detecció automàtica d’incidents i els punts SOS, entre d’altres. Aquest sistema pioner és de gran importància per a garantir la seguretat ciutadana en casos d’emergència, ja que permet l’activació dels protocols de seguretat dins els túnels en cas d’incendi o accident.

Demarcació de Carreteres va veure amb bons ulls la possibilitat de fer una visita al centre de control de seguretat on s’està instal·lant aquest sistema pioner, mentre confia en obrir els túnels el més aviat possible quan es garanteixin totes les mesures de seguretat.

En paral·lel, s’està acabant d’enllestir una segona escomesa de subministrament d’energia per part d’Endesa a l’entrada nord dels túnels (zona Vall d’Arús). La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, està fent un seguiment exhaustiu de les obres i s’ha implicat personalment en l’agilització de tot el procés.

La Comissió de la Variant està formada per representants de tots els partits del consistori, per entitats locals i per ciutadans i ciutadanes que hi formen part a títol individual. A la reunió, la Comissió va insistir en la necessitat de realitzar el projecte i les obres de la variant de les Casetes.

Idiomes ES |  EN |  FR 

Cercador de Paraules

Carrerer

Guia urbana de Vallirana Anar a la pàgina del carrerer de Vallirana

Destaquem