cercador

ENQUESTA

Els resultats de les eleccions municipals 2019 ¿t'han sorprés?

Festa dels Tres Tombs

Febrer- És una festa popular consistent en una cavalcada que originàriament es celebra el dia de Sant Antoni, (17 de gener), patró dels animals domèstics i de granja. A Vallirana però, actualment ho festegem el segon diumenge de febrer. És una desfilada amb cavalls, ponis, carros amb conills, bous...

Aquest dia, tradicionalment, es porta els animals a beneir i són el centre de la celebració festiva. Els traginers i homes dedicats al transport amb animals celebraven aquesta festivitat, a causa de la devoció que li professaven, per tal que el sant guardés els animals de tot mal. Aquest dia, dedicat als animals, no se’ls feia treballar i se’ls portava engalanats pels carrers perquè els conciutadans els contemplessin.

Tradicionalment, el nom de la comitiva dels Tres Tombs s’atribueix a les tres voltes que es donaven a l’entorn de l’illa on es troba l’església de Sant Antoni. Vallirana havia celebrat la Festa dels Tres Tombs fins la dècada dels 60 i la va tornar a recuperar l’any 1988, iniciativa de l’Agrupació de Carreters.

Idiomes ES |  EN |  FR 

Cercador de Paraules

Carrerer

Guia urbana de Vallirana Anar a la pàgina del carrerer de Vallirana

Destaquem