cercador

ENQUESTA

Consideres interessant que l'Ajuntament de Vallirana incrementi la seva presència a les xarxes socials?

  • Inici
  • Porta les càpsules de cafè monodosi a la Deixalleria

Porta les càpsules de cafè monodosi a la Deixalleria

Des del 2017 es disposa de contenidors diferents per a càpsules d’alumini i de plàstic

20/02/2018. L’augment de consum de les càpsules monodosi de cafè, fins al punt de superar la resta de modalitats de preparació d’aquesta beguda, han repercutit en la necessitat de fer una recollida específica dels petits envasos que en la seva majoria són de materials no biodegradables. Des del 2017, la Deixalleria de Vallirana compta amb un punt de recollida tant per a càpsules d’alumini com per a càpsules de plàstic.

L’any passat es van recollir un total de 450 kg de càpsules, 188 de càpsules d’alumini i 217 de plàstic. Cada càpsula de sis grams de cafè requereix altres tres grams d'embolcall, que majoritàriament són alumini i plàstic de molt difícil separació i que en la seva gran majoria es llença al contenidor equivocat generant residus que trigaran almenys un segle per reciclar-se en forma natural.

Els residus recollits són gestionats per un gestor autoritzat en què en les seves plantes separen els materials de plàstic i alumini dels residus orgànics del cafè. Els primers tornen a vides útils com a matèries primes per elaborar altres productes i els residus de cafè tornen com a material compostable.

Cal aprofitar aquest servei de la Deixalleria municipal. Recordeu que l’horari de la deixalleria és de dimarts a dissabte a la tarda de 16 a 19.45 h, i també al matí els divendres, dissabtes i diumenges de 10 a 13.45 h.

Idiomes ES |  EN |  FR 

Cercador de Paraules

Carrerer

Guia urbana de Vallirana Anar a la pàgina del carrerer de Vallirana

Destaquem