cercador

ENQUESTA

Consideres interessant que l'Ajuntament de Vallirana incrementi la seva presència a les xarxes socials?

  • Inici
  • Primera reunió per als pressupostos participatius

Primera reunió per als pressupostos participatius

Per determinar la constitució de la Comissió dels Pressupostos Participatius

20/02/2018. Dijous 15 es va fer la primera reunió de treball amb la finalitat de constituir la Comissió dels Pressupostos Participatius de Vallirana, que per al 2018 té una dotació econòmica de 75.000 € per invertir-los en allò que decideixi la ciutadania a partir d’un procés de participació ciutadana. Cal recordar que es va aprovar en Ple municipal tant la creació de la comissió com la partida pressupostària corresponent per a aquest any.

En aquesta primera reunió hi van assistir representants polítics de les formacions del Consistori, a excepció de Junts per Vallirana, que no hi va ser present. Algun d’aquests polítics seran membres de la Comissió que s'encarregarà de vetllar pel correcte funcionament del projecte i que hi tindrà diverses funcions com, entre d'altres, la creació del reglament dels pressupostos participatius. El reglament regularà el funcionament del projecte, determinarà les fases i, en definitiva, establirà les regles del joc.

Caldrà determinar en properes reunions la composició definitiva de la Comissió i en aquesta línia van treballar a la reunió del dijous 15 l’alcaldessa Eva Martínez, que presidirà la Comissió, la regidora de Participació Ciutadana, Elisabeth Romero, el regidor d’Esports i Cultura, Joan Manuel Arrabal, la regidora d’ERC, Àlia Kichner, el representant de CiU, Joan Comas, el regidor de Sí es Pot-Sí se Puede Vallirana, José Ávila, i el regidor de Cs, Enrique Giráldez.

En aquesta reunió es va fer una primera presa de contacte on es va debatre com hauria de funcionar la Comissió, quin ha de ser el nombre més òptim de membres, com s'haurien de triar i quin seria el calendari més adient per dur a terme el procés participatiu en qüestió.

Els pressupostos participatius són un projecte que donarà a la ciutadania l’oportunitat de decidir en què s'invertiran 75.000 € del pressupost del municipi, creant així una cultura més participativa al poble i donant als valliranencs i valliranenques eines per practicar una democràcia més directa i deliberativa.

En les properes setmanes es continuaran les reunions per avançar en la constitució i reglament de la comissió.

Idiomes ES |  EN |  FR 

Cercador de Paraules

Carrerer

Guia urbana de Vallirana Anar a la pàgina del carrerer de Vallirana

Destaquem