cercador

ENQUESTA

Consideres interessant que l'Ajuntament de Vallirana incrementi la seva presència a les xarxes socials?

  • Inici
  • La ministra de Foment, Ana Pastor, anuncia l’acabament de la Variant el 2017

La ministra de Foment, Ana Pastor, anuncia l’acabament de la Variant el 2017

La ministra va fer una visita exprés el passat dijous 15 d’octubre

19/10/2015. Dijous, 15 d’octubre, la ministra de Foment, Ana Pastor, acompanyada de la delegada del Govern a Catalunya, María Llanos de Luna; de la vicepresidenta tercera i diputada al Congrés, Dolors Montserrat, i de la l’alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez, va visitar les obres de la variant de Vallirana i va ratificar que «el 2017, si no hi ha cap problema, estaran acabades». La visita va ser anunciada pel Ministeri de Foment a l’Ajuntament, just el dia anterior.

La ministra va voler assenyalar que la infraestructura té un cost de més de 100 M €, però que, tant els pressupostos d’aquest any com els de l’any vinent, inclouen les partides necessàries per finalitzar-la.

A causa que els Pressupostos Generals del 2016 reflecteixen una reducció de 16 milions –passen de 34,3 M € a 18 M €– respecte a la previsió anterior del Ministeri de Foment en la partida destinada a la finalització de les obres, hi havia una creixent preocupació pel possible endarreriment fins al 2019 de les obres i es va convocar urgentment la Comissió de la Variant, que va proposar una sèrie d’actuacions, aprovades al posterior Ple extraordinari del passat 11 d’agost.

Entre les actuacions proposades destacava la sol·licitud d’una reunió amb la ministra de Foment; instar els partits polítics amb representació al Congrés a presentar esmenes a la llei dels PG 2016 per tal que es recuperi la inversió prevista de 34, 3 ME, i instar els ajuntaments i els consells comarcals de la zona que expressin el seu suport a aquesta moció.

En aquest sentit, el PSC i CIU van presentar esmenes a la llei dels PG 2016 i el senador valliranenc, Sr. Josep Lluís Cleries, va defensar el manteniment del pressupost inicial. Les esmenes van ser refusades, raó per la qual l’alcaldessa es va posar en contacte per via telefònica amb l’Excm. Sr. Manuel Niño, secretari general d’Infraestructures, el passat mes de setembre, el qual va avançar que la data prevista es mantindria per a l’any 2017.

L’Ajuntament, mitjançant carta formal, havia instat l’Excm. Sr. Manuel Niño a determinar i anunciar, a través d’una nota de premsa, la data prevista d’acabament de les obres, d’acord amb la petició que la Comissió de la Variant va manifestar, per tal d’aclarir la nova situació. Aquesta petició va derivar en la visita de la ministra i la seva confirmació, davant dels mitjans de comunicació, de la finalització de les obres el 2017.

La vicepresidenta tercera i diputada al Congrés, Dolors Montserrat, també havia visitat Vallirana en plena Festa Major. En aquella ocasió, la diputada va valorar la tasca que està portant a terme el seu partit amb la represa de les obres de la Variant de Vallirana i va anunciar un termini de 24 a 30 mesos per a la seva finalització.

Respecte a l’estat actual de les obres, els túnels de la variant de Vallirana inclouen dos tubs, un per calçada, d’1,4 quilòmetres cadascun. En aquest moment queden aproximadament 160 i 300 metres pendents de perforar, respectivament.

Idiomes ES |  EN |  FR 

Cercador de Paraules

Carrerer

Guia urbana de Vallirana Anar a la pàgina del carrerer de Vallirana

Destaquem