Agenda Urbana de Vallirana

L’Ajuntament de Vallirana amb el suport de Diputació de Barcelona, el 2023 desenvoluparà l’Agenda Urbana Local de Vallirana.

L’Agenda Urbana Local consisteix en el procés de planificació estratègica urbana i territorial dels municipis, basada en els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, les agendes urbanes (Nova Agenda Urbana, Agenda Urbana Espanyola i Agenda Urbana de Catalunya), i la participació ciutadana.

Defineix les prioritats i objectius de futur del municipi, i possibilita materialitzar els principis i objectius de les agendes globals en polítiques i accions transformadores concretes.

Els objectius que Vallirana vol assolir amb el disseny de l’Agenda Urbana Local estan associats als principis de l’Agenda 2030 com a marc de referència, amb una visió territorial, sostenible i de governança oberta.

A la fase inicial de diagnosi, s’han incorporat diversos espais participatius perquè diferents agents del territori puguin reflexionar i debatre sobre el model de municipi que volen, així com detectar els punts forts, febles i recollir propostes.

Aquests són: els tècnics i tècniques municipals, els agents de la Taula del Canvi Climàtic, els comerços i empreses, l'alumnat  de l’IES Vall d’Arús, les entitats locals, i la ciutadania en general.

Els resultats d’aquestes accions de participació ciutadana serviran per continuar dissenyant l’Agenda Urbana Local de Vallirana i els seus resultats quedaran reflectits en el seu Pla d’Acció per als pròxims anys.

Darrera actualització: 09.03.2023 | 17:23
Darrera actualització: 09.03.2023 | 17:23