64 positius a Vallirana i dues aules confinades

Dissabte, 18 de desembre de 2021 a les 09:00

A partir de dilluns, les persones vacunades hauran de tornar a fer quarantena quan siguin contacte estret d'un positiu.

Des de Salut s’ha informat que amb data 17 de desembre hi havia a Vallirana 64 casos positius. Una xifra que continua en ascent com a la resta de municipis de l’àrea metropolitana sud a la qual pertany Vallirana. Per la seva part, hi ha dues aules confinades a Vallirana.

Novetats

Salut canvia els protocols davant la ràpida propagació de la variant òmicron. Per tant, a partir de dilluns, les persones vacunades hauran de tornar a fer quarantena quan siguin contacte estret d'un positiu. Salut calcula que aquesta variant, molt més transmissible, ja serà majoritària a Catalunya la setmana que ve.

Vacunació

S’ha iniciat la vacunació dels infants de 5 a 11 anys. Precisament avui es farà una vacunació masiva amb cita prèvia al CAP de Cervelló pels infants de Vallirana, Cervelló, La Palma i Corbera.

Des d'aquest dijous, la tercera dosi ja es començarà a administrar també a les persones amb més de 40 anys i als vacunats amb AstraZeneca. Així ho ha aprovat la Comissió de Salut Pública i ara està en mans de les comunitats autònomes decidir com ho fan.

Continua també la campanya persones que encara no s’han vacunat i ho volen fer ara.

Salut crida a la responsabilitat

Especialment, minimitzant tant com es pugui les interaccions socials, augmentar el teletreball i també accelerar la vacunació.

Certificat covid

Recordeu que el podeu demanar telemàticament des del web i l'aplicació "La meva salut" 

Tendència a l’alça

Els indicadors de seguiment de la pandèmia mostren una tendència a l’alça per a les setmanes vinents, per això cal demanar màxima precaució i seguir totes les indicacions del Procicat (adjuntem darrera publicació)

Darrera actualització: 17.12.2021 | 14:42