Canvi de protocols de covid-19 a partir de dilluns

Dissabte, 26 de de març de 2022 a les 09:00

Pel que fa als casos a l’ABS, continuen en descens

Continuen baixant els casos de covid-19 a l’ABS (Vallirana i Cervelló). Segons les dades d’ahir, 25 de març, a l’ABS hi ha 73 casos positius, sent 26 menys que la setmana anterior. A Vallirana les dades de dilluns, dia 21, eren de 43 casos.

CANVI DE PROTOCOLS A PARTIR DE DOLLUNS. 

Fi a les quarantenes per als casos de covid lleus i els asimptomàtics. 

La Comissió de Salut Pública ha anunciat que, a partir del dilluns, 28 de març, ja no han de fer quarantenes les persones que hagin donat positiu de coronavirus i que no tinguin símptomes, o que siguin lleus. La nova estratègia se centrarà en els casos greus i en els grups vulnerables.

Les recomanacions generals per a un positiu són:

👉 Extremar mesures de protecció individual

👉 Reduir la interacció social

👉 Usar mascareta sempre

👉 Evitar el contacte amb persones vulnerables

👉 No participar en esdeveniments multitudinaris

Tests a les persones amb símptomes

Les persones que tinguin símptomes hauran de fer-se proves, especialment si són de col·lectius vulnerables. És a dir si tenen més de 60 anys o estan en tractament immunodepressor. S'hi inclou els treballadors dels àmbits on hi ha persones vulnerables, principalment hospitals i residències de gent gran. Pel que fa als professionals de la salut, no hauran de fer aïllament, però no aniran a treballar per no posar en risc a persones vulnerables.

També es faran les proves a les persones que hagin d'ingressar a centres hospitalaris, i també a les que vinguin de països on hi hagi variants noves del virus. 

Les baixes laborals les decideix el metge

Exceptuant els professionals de la salut, per als quals els tests d'autodiagnòstic continuaran sent suficients per obtenir baixes laborals, la secretària de Salut Pública ha explicat que ara les baixes només es podran aconseguir per decisió del metge. Si tens símptomes i no pots anar a treballar, cal contactar amb el sistema sanitari perquè et facin una valoració cínica i et donin la baixa per aquest motiu.

 

Darrera actualització: 25.03.2022 | 13:24