Es mantenen els casos covid-19 respecte a la setmana anterior

Dissabte, 2 de d’abril de 2022 a les 09:00

Els protocols sanitaris també són els mateixos, a l’espera que es decideixi quan es farà la retirada de la mascareta a l’interior

Es mantenen les dades de casos de covid-19 a l’ABS (Vallirana i Cervelló), sent de 73 en data de dijous 31 de març. Pel que fa als protocols, també són els mateixos que fa una setmana. S’està a l’espera que es decideixi quan es retirarà la mascareta a l’interior, com ja s’ha fet en altres països.

PROTOCOLS VIGENTS

Fi a les quarantenes per als casos de covid lleus i els asimptomàtics. 

No han de fer quarantenes les persones que hagin donat positiu de coronavirus i que no tinguin símptomes, o que siguin lleus. La nova estratègia se centra en els casos greus i en els grups vulnerables.

Les recomanacions generals per a un positiu són:

👉 Extremar mesures de protecció individual

👉 Reduir la interacció social

👉 Usar mascareta sempre

👉 Evitar el contacte amb persones vulnerables

👉 No participar en esdeveniments multitudinaris

Tests a les persones amb símptomes

Les persones que tinguin símptomes han de fer-se proves, especialment si són de col·lectius vulnerables. S'hi inclou els treballadors dels àmbits on hi ha persones vulnerables, principalment hospitals i residències de gent gran. 

També es faran les proves a les persones que hagin d'ingressar a centres hospitalaris, i també a les que vinguin de països on hi hagi variants noves del virus. 

Les baixes laborals les decideix el metge

Exceptuant els professionals de la salut, les baixes només es poden aconseguir per decisió del metge. Si tens símptomes i no pots anar a treballar, cal contactar amb el sistema sanitari perquè et facin una valoració cínica i et donin la baixa per aquest motiu.

 

Darrera actualització: 01.04.2022 | 12:10