Eleccions Generals 23J 2023

Calendari Eleccions Generals 23J 2023

30 de maig: s’obre el període per sol·licitar el vot per correu

21 de juny: publicació de les llistes electorals

7 de juliol: inici de la campanya electoral

13 de juliol: darrer dia per demanar el vot per correu

19 de juliol: darrer dia per emetre el vot per correu

21 de juliol: final de la campanya electoral

22 de juliol: jornada de reflexió

23 de juliol: celebració de les eleccions generals.

Vot per correu i vot estranger de les eleccions generals 2023

El vot per correu per a les eleccions generals del 23 de juliol es pot sol·licitar des del 30 de maig.

El termini per demanar el vot per correu finalitzarà, el 13 de juliol.

La sol·licitud pot fer-se presencialment, amb el document nacional d’identitat (DNI). La data límit per emetre el vot per via certificada serà el 19 de juliol.

L’imprès de sol·licitud del vot per correu es pot descarregar al web del Ministeri de l’Interior i també pot presentar-se per via telemàtica a la pàgina de Correus o, presencialment, en una de les seves oficines.

Dies després el votant rebrà a casa un sobre amb les paperetes de cada formació política que concorrerà als comicis, així com el certificat d’inscripció en el cens i un altre sobre la direcció de la mesa on li correspon votar.

El tràmit és senzill: caldrà introduir la papereta dins del sobre, tancar-lo i ficar-lo en un altre sobre que anirà dirigit a la mesa electoral, on a més inclourà el certificat d’inscripció en el cens. Si una persona opta pel vot per correu, ja no podrà votar presencialment el dia de la jornada electoral, el 23 de juliol.

El vot estranger en les eleccions generals el 23 de juliol

A diferència de les municipals, a les generals sí que hi ha vot estranger, per a aquells ciutadans de nacionalitat espanyola que viuen a l’estranger. En aquest cas, l’Oficina del Cens Electoral els remet d’ofici tota la documentació i el resident a l’estranger haurà d’enviar una carta amb la papereta corresponent a la Junta Electoral Provincial, on també inclourà els certificats d’inscripció al cens i una fotocòpia del DNI o del passaport.

També hi ha l’opció d’emetre el vot presencialment si es resideix a l’estranger: les ambaixades, consolats o centres habilitats disposaran d’urnes fins al 20 de juliol.

Darrera actualització: 31.05.2023 | 10:48
Darrera actualització: 31.05.2023 | 10:48