Vallirana amb Ucraïna

Suport i ajut des de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Vallirana ofereix tot el seu suport, assessorament i ajut als ucraïnesos residents al municipi. Des de l'alcaldia s'ha habilitat el teléfono 620 910 629 i el correu electrònic diazgjn@vallirana.cat, per atendre totes les demandes relatives a la incidència de la invasió russa a Ucraïna. Des de l'alcaldia s'ha contactat directament amb les famílies i ciutadans ucraïnesos residents a Vallirana.

Consulteu tota la informació relativa a la crisi humanitària en els diferents apartats d'aquesta pàgina.

Teniu més informació actualitzada a la secció del Consell Comarcal del Baix Llobregat sobre la crisi humanitària a Ucraïna a: https://www.elbaixllobregat.cat/infoucraina 

Protocol de l'Ajuntament per a l'atenció a les persones arribades d'Ucraïna

Es necessari que les persones que arribin al municipi procedents d’Ucraïna, o les famílies acollidores, posin en coneixement de l’Ajuntament aquesta situació, per poder oferir la informació i assessorament necessari.
El procediment per atendre a les persones que arriben d’Ucraïna es el següent :
1. Adreçar-se al departament de Serveis Socials:
Avinguda Parellada 6-8,
Horari d’atenció de dilluns a divendres de 8:30 a 14:30h i dijous a la tarda de 16:30 a 18:30h
telèfon 93 683 05 11
vlrn.ssocials@vallirana.cat
2. Des del departament de Serveis Socials enviarem les dades personals i de contacte de les famílies acollidores a la persona de referència de Creu Roja, que els citarà juntament amb les persones que tenen acollides, i els explicarà com accedir al Programa de Protecció Internacional, que garanteix allotjament, manutenció, assessorament jurídic, atenció psicològica, escolarització i acompanyament a les persones arribades d’Ucraïna, amb la garantia de que tindran protecció internacional.
En el Programa de Protecció Internacional hi ha diferents fases d’atenció fins que les persones arriben a ser autònomes.

Acollida refugiats per la guerra d'Ucraïna

Detallem diverses informacions relatives amb l'acollida de refugiats per la guerra d'Ucraïna.

-Notícia sobre l'obertura del Centre d'Acollida per a persones ucraïneses a Fira de Barcelona: 

https://web.gencat.cat/ca/actualitat/detall/Sobre-el-Centre-dacollida-de-persones-ucraineses-a-la-Fira-de-Barcelona 

Per tramitar la sol·licitud de protecció temporal a la Fira de Barcelona:
Demanar cita prèvia al telèfon : Fira de Barcelona, Av. Reina Mª Cristina, s/n - Fira de Barcelona Pabellón VII - CENTRO PERMANENTE 08004 - Telefono Cita prèvia : 91-0474444

protocol d’acollida als centres educatius de l’alumnat desplaçat d’Ucraïna. (document adjunt)

infografia de l'Associació Catalana de Municipis amb informació útil per atendre a les persones desplaçades. (imatge adjunta)

El protocol que s'està aplicant és registrar les dades i derivar-los a Creu Roja. Des de Creu Roja els citen de seguida, per assessorar-los i oferir formar part del Programa de Protecció Internacional, que inclou allotjament, assessorament jurídic, atenció psicològica, manutenció etc.

Contacte: 

Servei de recerca de persones en la zona de conflicte armat (coordinat amb la Creu Roja a Ucraïna) per facilitar la comunicació de les persones afectades: busquedas@cruzroja.es o al telèfon 900 221 122 - 678 443 834.

 

Aportacions econòmiques d'ajuda a Ucraïna

Els ciutadans i entitats que vulguin ajudar a les persones afectades per la situació a Ucraïna, poden fer aportacions econòmiques als següents comptes :

FONS CATALÀ DE COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT :

BBVA:  IBAN ES91 0182 6035 4102 0160 85962731 i CaixaBank: IBAN ES79 2100 3200 9625 0002 9627

I enviar el full de compromís al Fons Català de Cooperació, que s’adjunta (pdf al marge dret).

CREU ROJA ESPANYOLA

CARITAS : Indicar “ Emergència Ucraïna”. ES65 2100 5000 5802 0004 2738 - Bizum : 00526

Més informació a l’enllaç de l’Agencia Catalana de Cooperació al Desenvolupament: http://cooperaciocatalana.gencat.cat/ca/que-fem/accio-humanitaria/ucraina/

Entrevista Lope Guerrero, periodista

Incloem en aquesta secció l'entrevista que hem fet a Lope Guerrero, periodista resident a Vallirana i gran coneixedor de la situació a Ucraïna fruit de la seva feina i d'haver viscut al país durant 25 anys, així com també 10 anys a Rússia.

Adjuntem l'entrevista en els documents adjunts.

Darrera actualització: 23.03.2022 | 13:27
Darrera actualització: 23.03.2022 | 13:27