UsApps, una aplicació perquè els alumnes puguin comunicar casos de violència

Dimarts, 15 de juny de 2021 a les 14:30

Ha entrat en funcionament aquest dilluns 7 de juny i la poden fer servir alumnes, exalumnes i tota la comunitat educativa de Catalunya.

Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa una aplicació per comunicar d’una forma fàcil, intuïtiva i eficaç les situacions de violència que pot viure l’alumnat de Catalunya.

La poden utilitzar alumnes i exalumnes i tota la comunitat educativa, tant si és una persona que viu directament una situació de violència com si n’és testimoni.

La UsApps té l’objectiu de donar veu a les persones afectades, trencar el silenci i l’aïllament en què viuen, garantir la confidencialitat i iniciar la intervenció específica.

Darrere de la UsApps hi ha la Unitat de Suport a l’Alumnat en Situació de Violència (USAV), un equip de professionals que acollirà la denúncia o malestar, gestionarà el cas de violencia i en coordinarà l’abordatge. Aquest equip durà a terme una escolta activa de les víctimes i treballarà per facilitar una actuació sense demora treballant conjuntament amb els i les referents de la xarxa de coordinació territorial de les Escoles lliures de violències i amb els centres educatius, fent les derivacions oportunes als circuits d’abordatge de les violències a Catalunya.

La UsApps és el nou canal de comunicació i denúncia que pretén visibilitzar les violències ocultes als centres educatius, identificar-les i actuar-hi per protegir infants i adolescents.

+ informació a: https://projectes.xtec.cat/educacioinclusiva/general/engega-la-usapps/

Darrera actualització: 15.06.2021 | 14:32