S’activa la prohibició de fer foc al bosc

Dimarts, 17 de març de 2020 a les 09:40

Com cada any, del 15 de març al 15 d’octubre

17/03/2020. Com succeeix cada any, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, i Alimentació ha informat que a partir del 15 de març i fins al 15 d’octubre ja no es pot encendre foc en terreny forestal. Aquesta prohibició regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre, foc sigui quina en sigui la finalitat.

Especialment, no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura.

Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura, dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataespurnes.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

L’any 2019 hi va haver a Catalunya 545 incendis forestals, que van cremar 7095,57 hectàrees.

Darrera actualització: 17.03.2020 | 09:43