Signat el nou contracte de recollida d'escombraries i neteja viària

Divendres, 2 de desembre de 2022 a les 14:55

El nou servei s'iniciarà progressivament a partir de l'1 de gener de 2023

Aquest migdia s'ha signat el nou contracte de recollida d'escombraries i neteja viària entre l'Ajuntament de Vallirana i l'empresa adjudicatària PreZero.

Un contracte que es començarà progressivament a partir de l'1 de gener de 2023 i que comporta un augment de recursos, una ampliació dels serveis i de les freqüències pel que fa a la neteja viària, així com millores en els equips específics de neteja, en el servei de recollida domiciliària i a la Deixalleria municipal.

Pel que fa a la recollida d'escombraries, es disposarà de nous contenidors amb dissenys actualitzats i més funcionals, illes de contenidors de selectives a tot el municipi, i s'incrementa tant la regularitat com el servei de recollida. Aquest canvi pretén que el municipi s'adapti a sistemes actuals de reciclatge a on la ciutadania tingui accés a un mobiliari més còmode, net i vistós, i evitar l'incivisme.

La ciutadania podrà continuant gaudint del servei domiciliari gratuït de recollida de poda i voluminosos, del qual s'augmentaran les hores de servei.

Alhora es faran canvis a la deixalleria municipal. S'adequarà l'espai a la nova normativa de residus amb els criteris i objectius marcats per Europa, i hi haurà un reforç del personal i una ampliació d'horari, tot per oferir més facilitats a l'usurari i garantir un servei més còmode i accessible.

A banda d'això, aquestes millores aniran acompanyades d'una flota de vehicles, equips i uniformes nous, més actualitzats i amb nova imatge, a més d'una sèrie de campanyes d'educació ambiental que s'aniran fent en transcurs dels canvis progressius perquè tothom s'adapti favorablement, amb accés a tota la informació possible i resolent qualsevol dubte.

Tot plegat, una transformació progressiva en la neteja i els residus que suposaran, amb la col·laboració de la ciutadania, en un increment del percentatge de reciclatge.

Darrera actualització: 02.12.2022 | 15:09

Imatges