Primer ple telemàtic de l’Ajuntament de Vallirana

Dimarts, 5 de maig de 2020 a les 09:30

80.000 € per a ajudes a famílies i despeses derivades de la COVID-19

Dijous 30 d’abril es va celebrar la sessió ordinària del ple municipal, en aquesta ocasió i per primera vegada, de forma telemàtica. Entre tots els punts tractats cal destacar els 80.000 € d’urgència que es destinen per a ajuts a les famílies que es gestionen des de Serveis Socials i per a despeses derivades de la COVID-19; i també la nova redacció de l’ordenança de protecció d’animals i reguladora de la seva tinença.

La sessió va incloure la lectura d’una declaració institucional sobre la situació de la crisi provocada per la COVID-19. (Adjuntem la declaració) a la qual el grup d’En Comú Podem no es va adherir.

La sessió es va poder seguir en directe pel canal de You Tube “Plens Municipals Ajuntament de Vallirana” i la seva celebració va ser possible fruit de la col·laboració de Localret. A la part final del ple, es va obrir el xat perquè els ciutadans poguessin enviar les seves preguntes al Consistori.

Els punts del ple i les respectives votacions van ser els següents:

  1. Celebració de les sessions del ple mitjançant el servei de vídeoconferència Localretmeet, o si no pot ser, mitjançant un sistema de videoconferència o similar, amb caràcter excepcional i per garantir el funcionament del Ple de l’Ajuntament de Vallirana durant l’Estat d’Alarma. Es va aprovar per unanimitat.
  2. Aprovació de l’acta del ple ordinari de data 27 de febrer de 2020. Es va aprovar per unanimitat.
  3. Declaració institucional de l’Ajuntament de Vallirana sobre la situació de crisi provocada per la COVID-19. Aquest punt no es votava tot i això, ECP va manifestar que no s’hi adheria.
  4.  Aprovació inicial de la nova redacció de l’ordenança municipal de Protecció dels Animals i reguladora de la seva tinença de Vallirana. Es va aprovar amb els vots favorables de PSC, ERC i Cs, i l’abstenció de VET, ECP i JxV.
  5. Aprovació inicial del projecte tècnic per a la construcció del nou edifici i urbanització de l’entorn destinat als serveis de seguretat local i arxiu de l’Ajuntament, situat al carrer major, 612. Es va aprovar amb els vots favorables de PSC, ERC, Cs i ECP, l’abstenció de VET, i el vot contrari de JxV.
  6. Modificació de la relació de llocs de treball de l’Ajuntament de Vallirana per a l’exercici 2020. Es va aprovar amb els vots favorables de PSC, ERC i Cs, l’abstenció de VET i JxV, i el vot en contra d’ECP.
  7. Convalidació del decret aprovat el 17 d’abril de 2020 que aprova la modificació pressupostària 06/2020 Crèdit Extraordinari i Suplement de Crèdit Finançat amb romanent líquid de tresoreria per a despeses generals. Es va aprovar per unanimitat.
  8. Pla Econòmic Financer 2020-2021. Es va aprovar amb els vots favorables del PSC, ERC i Cs, l’abstenció d’ECP i JxV i el vot contrari de VET.
  9. Donar compte del decret de suspensió de les obres del pavelló poliesportiu i ratificació. Aquest punt no s’havia de votar.
  10. Donar compte del decret de represa de les obres del pavelló poliesportiu i ratificació. Es va aprovar amb els vots favorables de PSC i Cs, i les abstencions de la resta de formacions.
  11. Ratificació del decret que resol la gratuïtat temporal de les tarifes d’aplicació en l’exercici 2020 corresponents als títols de transport propis i/o socials del servei de transport col·lectiu urbà de viatgers per carretera del municipi de Vallirana. Es va aprovar amb els vots favorables de tots els regidors/ores excepte l’abstenció d’ECP.-
  12. Donar compte al ple del ban de restriccions d’ús d’aigua potable. Aquest punt era donar compte i per tant no es votava.
  13. Donar compte del decret de declaració d’emergència per a la contractació de les obres del carrer de les Vinyes. Aquest punt tampoc no es votava.
  14. Donar compte del decret de declaració d’emergència per a la contractació de les obres del carrer Puigmal. Aquest punt tampoc no es votava.
  15. Donar compte del decret d’aprovació de la liquidació del Pressupost 2019. Aquest punt tampoc no es votava.
  16. Moció d’ERC per demanar la flexibilització de les regles fiscals amb la finalitat d’augmentar la capacitat pressupostària del món local. Es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups excepte Cs que es va abstenir
  17. Moció de VET sobre mesures urgents impacte econòmic i social COVID-19. Es va aprovar amb els vots favorables de tots els regidors/ores, excepte l’abstenció de Cs.
  18. Donar compte del llistat extractat dels decrets d’Alcaldia, dictats per l’alcaldessa-presidenta dels números 111 al 222 de l’exercici 2020. No es vota.
  19. Donar compte de les actes de la Junta de Govern Local del 20 de febrer de 2020 a 16 d’abril de 2020. Tampoc no es vota.

El ple va cloure amb la Informació d’Alcaldia, i els precs i preguntes tant dels regidors i regidores, com de la ciutadania (aquests mitjançant el xat obert).

Darrera actualització: 05.05.2020 | 10:20