Recursos davant la violència masclista

INFORMACIÓ

Si vius o veus una situació de violència masclista, no callis:

A Vallirana:

Serveis Socials - 93.683.05.11

  • Informació, orientació i assessorament a les dones
  • Derivació a serveis especialitzats
  • Servei d'Atenció Psicològica i Prevenció

Policia Local - 93.683.00.00

 

Serveis comarcals

SIAD Baix Llobregat 

El SIAD informa sobre qualsevol matèria, com ara salut, treball, habitatge, serveis i recursos per a les dones, i, si s'escau deriven cap a les entitats i organismes que en són responsables.

SIE Sant Feliu 

Servei d'Intervenció Especialitzada en violència masclista (SIE) ofereix informació, atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones que han patit o pateixen situació de violència, i també a llurs fills i filles. 

 

Serveis telefònics:

Atenció telefònica 24h

 

WhatsApp MMEE

Informació i assessorament policial sobre violències masclistes per Whatsapp

 

En cas d'agressió sexual:

Dirigeix-te a un lloc segur, lluny de l'agressor.

  • Contacta immediatament amb algú que pugui ajudar-te: un amic, una amiga, un familiar, la policia.
  • Conserva les proves de l'agressió. No et banyis, ni beguis, ni mengis, no et raspallis les dents ni facis gàrgares, no et dutxis ni et canviïs de roba i, si és possible, evita miccionar i defecar. Si t'has canviat, no et preocupis, pots portar aquesta roba en una capsa. Si has fet pipí o t'has dutxat, ves a l'hospital i ja es recuperaran les proves que quedin.
  • Dirigeix-te al més aviat possible al Servei d'Urgències de l'Hospital Clínic de Barcelona si tens més de 16 anys i al Servei d'Urgències de l'Hospital de la Vall d'Hebron si tens 16 anys o menys.  

 

Més informació

Guia d’ajuts per a dones en situació de violència masclista amb la voluntat de ser un recurs pràctic que estigui a l’abast de totes les dones del territori de Catalunya, per tal que aquestes puguin conèixer, reconèixer i sol·licitar els ajuts que considerin oportuns per garantir els seus drets

Guia d’actuació davant la violència masclista Aquesta guia pretén ser un instrument útil per al conjunt de la societat, però molt especialment per a l'entorn de les víctimes de violència masclista. Amb aquesta eina volem ajudar-te a saber què fer, a entendre què és la violència masclista i per què passa. Totes les persones podem ser una peça clau, un punt violeta, per acompanyar i atendre les víctimes.

Darrera actualització: 04.10.2023 | 12:13
Darrera actualització: 04.10.2023 | 12:13