Primers ajuts per pal·liar els efectes del COVID-19

Divendres, 27 de març de 2020 a les 21:15

Destaca l'ajornament de l'IBI i de les taxes de recollida de residus domèstics, guals i cementiri.

També s'inclouen un seguit de mesures socials

L'Ajuntament de Vallirana ha posat en marxa un conjunt de mesures econòmiques amb la intenció d'alleugerir els efectes de la situació d'emergència sanitària i minimitzar l'impacte en les economies de les famílies del municipi. Són mesures adoptades pel consistori, que se sumen a les que han anunciat la Generalitat de Catalunya i el Govern de l'Estat.

D'aquest pla municipal destaca l'ajornament de l'IBI i de les taxes de recollida de residus domèstics, guals i cementiri; l'ajornament de la data límit de pagament de l'Impost sobre vehicles de tracció mecànica i la flexibilització del pagament de lloguers de pàrquing i concessions municipals.

També, tal com es va informar fa uns dies, se suspèn el pagament de les quotes de les Escoles Bressol, Escola d'Adults, Escola de Música, el Taller d'Art i els cursos d'anglès.

Pel que fa a les mesures socials, s'activa un pla d'atenció a col·lectius de risc, i es concentren en un control telefònic diari, en manteniment de serveis com el SAD i la teleassistència, un reforç del servei d’atenció psicològica i del rebost solidari, el repartiment d’elements de protecció a les residències de gent gran, i en aquests centres es col·laborarà en la recerca de personal. També, ja iniciat, es fa el repartiment de les ajudes de les famílies que tenen beques menjador.

Podeu consultar totes les mesures econòmiques i socials als documents adjunts.

Darrera actualització: 30.03.2020 | 09:50

Imatges

Ajuts socials COVID-19