Salut reprèn progressivament a partir de dilluns les proves als contactes estrets d'un positiu COVID

Dissabte, 4 de setembre de 2021 a les 12:00

També explica què passarà quan es produeixi un cas positiu a l’entorn escolar

El Departament de Salut treballa per reactivar de manera generalitzada les proves a les persones que han estat en contacte amb un cas positiu de COVID, de forma progressiva, a partir del proper dilluns 6 de setembre, data en què es publicarà la corresponent actualització del Protocol d’atenció sanitària i de salut pública. Així, a partir de dilluns, coincidint amb una notable disminució de positius, es reprendrà l’activitat de testeig de contactes, amb diverses novetats.

POBLACIÓ EN GENERAL

En la població general, les persones amb pauta de vacunació completa no hauran de fer quarantena però sí caldrà que es facin una PCR entre els dies 4 i 6 (preferentment el dia 4) post exposició.

En canvi, les persones no vacunades o amb pauta de vacunació incompleta sí que hauran de fer una quarantena de 10 dies i també se’ls farà una PCR entre els dies 4 i 6 (preferentment el dia 4) post exposició.

+ informació: http://ow.ly/qkNT50G3YaL

ENTORN ESCOLAR

Quan es confirmi un cas positiu es farà prova diagnòstica a tots els membres del grup de convivència estable.

➡ A les persones amb pauta de vacunació completa que hagin estat contactes estrets se’ls farà un test d’antígens (TAR) per automostra supervisada entre els dies 0 i 1 des de diagnosticar-se  que hi ha un cas al grup de convivència estable a qualsevol oficina de farmàcia participant al programa de test d’antígens ràpids supervisats. Aquestes dades es reportaran al sistema de salut per fer el seguiment de l’estudi de casos i contactes.

➡ Pel que fa a les persones no vacunades o amb pauta de vacunació incompleta es seguirà la mateixa pauta que la població general. És a dir, es farà una PCR entre els dies 4 i 6, preferentment el dia 4 post exposició i en un punt centralitzat. Aquestes persones hauran de fer igualment la quarantena de 10 dies.

+ informació: http://ow.ly/qkNT50G3YaL

Darrera actualització: 04.09.2021 | 12:13