Vallirana celebrarà la seva Setmana de Novel·la Històrica del 10 al 18 de novembre

Dimarts, 19 de setembre de 2023 a les 12:15

L'obra guanyadora es coneixerà en el decurs d'una vetllada el 18 de novembre

Augmenta la participació tant en català com en castellà

Aureli Vázquez, l'autor de La mujer del miliciano s'incorpora al jurat del premi

Ja ha començat el compte enrere per a la celebració de la Setmana de Novel·la Històrica de Vallirana, una setmana amb diferents actes literaris que se celebrarà del 10 al 18 de novembre, organitzada per l'Ajuntament de Vallirana amb el suport de la Biblioteca Josep Maria López-Picó i que es clourà, en el decurs d'una gala literària, amb l'anunci de l’obra guanyadora del II Premi de Novel·la Històrica de Vallirana.

El premi, que està dotat amb 3.000 euros en concepte d'avançament de drets d'autor, serà publicat per l'editorial Diëresis.

La setmana comptarà de nou amb trobades amb autors, actes literaris i jornades on també s'abordarà la riquesa del patrimoni local, actes aquests últims, possibles gràcies a l'entitat Amics de Vallirana. Properament, es donaran a conèixer les activitats previstes, on participaran autors de novel·la històrica de renom i en què s'abordarà la novel·la històrica des de diferents punts de vista.

Augmenta la participació

En el II Premi de Novel·la Històrica de Vallirana s'han presentat enguany un total de 65 novel·les, dues més que l'any passat. Enguany, s'han presentat un total de 6 novel·les en català i 59 en castellà. D'entre aquestes candidatures, es fa una preselecció d'un màxim de 10 novel·les finalistes.

Aureli Vázquez, nou membre del jurat

La setmana passada ja es va constituir el jurat. Formaran part d'aquest, com ho vam fer l'any passat, les escriptores María Pilar Queralt del Hierro i Glòria Sabaté; la periodista cultural Pilar Argudo; els editors José Ángel Martos i Teresa Amiguet (amb un sol vot); la directora de la Biblioteca de Vallirana, Eva Cañadas; així com l'escriptor i periodista, impulsor del certamen amb l'Ajuntament, Raúl Montilla. L'alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez, exercirà com a presidenta d'un jurat al qual s'incorpora Aureli Vázquez, el guanyador de la primera edició del premi amb La mujer del miliciano.

Darrera actualització: 20.09.2023 | 10:17