VI Jornades catalanes d'alcoholisme femení

Dilluns, 3 de novembre de 2008 a les 00:00
Dissabte 25 d'octubre l'associació R.E.M.A.R.E va celebrar a Sant Feliu de Llobregat les sisenes jornades catalanes d'alcoholisme femení. Unes jornades que tenien com a objectiu informar i prevenir dels riscos d'aquesta malaltia.

L'Auditori Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat va ser dissabte 25 d'octubre l'escenari de les sisenes jornades catalanes d'alcoholisme femení, organitzades per l'Associació de Reagrupament de Malalts Alcohòlics Rehabilitats del Baix Llobregat., REMARE.
Sota el títol “Dona, alcohol i societat” aquestes jornades tenien per objectiu conscienciar a la societat d'aquesta malaltia i també informar com a mitjà preventiu. Segons Antonia Alcaraz, presidenta de l'Associació REMARE, amb aquestes jornades pretenen arribar a tota la societat, tant a les persones que estan en tractament, com a aquelles que estan fent una mínima ingesta d'alcohol, així com a les diferents institucions sanitàries.
Les jornades es van inaugurar a les nou del matí amb un seguit de parlaments per part de diferents regidors dels Ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei i Vallirana, així com també del president de la Federació Catalana d'Alcohòlics Rehabilitats. A continuació es va iniciar el cicle de conferències, totes basades en l'alcoholisme femení, els seus efectes i la seva repercussió social. Una de les més reveladores va ser la conferència sobre sobre els efectes diferencials del consum de l'alcohol a la dona, a càrrec del doctor Joaquim Fernández, metge consultor sènior de l' unitat d'alcohologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, qui va explicar les diferències de com afecta l'alcohol a la salut en funció del gènere, destacant que en el cas de les dones els efectes són molt més nocius que en els homes. Vallirana també va participar en aquestes jornades amb la presència de diferents membres del Serveis Socials de la nostra vila. Gisela Riberas, regidora de Polítiques Socials, Habitatge Social i Salut, va valorar positivament el treball de R.E.M.A.R.E: “Nosaltres fem suport a aquesta associació des fa molt de temps, tant a nivell de subvencions com de col·laboracions, i una tasca que valorem molt és que totes les persones que hem atès des de serveis socials i que hem derivat a aquesta associació han tingut molt d'èxit”.

Unes jornades molt interessants i necessàries per tal d'informar a la societat dels riscos d'una malaltia molt present entre nosaltres.
Darrera actualització: 26.11.2018 | 16:15