2n tractament d’hivern contra l’eruga del pi

Dimarts, 7 de febrer de 2023 a les 13:40

A les zones on s’ha detectat una plaga residual després del 1r tractament

Inicialment entre els dies 13 i 15 de febrer es farà el segon tractament d’hivern contra la plaga de l’eruga del pi que hi ha a diferents zones de pinedes del municipi. Aquesta previsió està, però subjecte a la climatologia, que pot obligar a modificar les dates. En tot cas, l’aplicació es faria en tots els casos de les 8 a les 17 h. Es tracta d’una segona actuació ja prevista en el cas que es detectin zones boscoses amb bosses actives després del primer tractament.

Durant la segona quinzena de desembre es va procedir a l’aplicació del tractament amb producte fitosanitari per atenuar o reduir el poblament d’eruga processionària del pi fins a nivells tolerables. Una vegada revisada l’aplicació d’aquesta primera actuació, s’ha detectat les zones on cal una segona aplicació del tractament. En concret les zones on s’aplicarà són: Pinars, Vallirana Parc, Selva Negra, Solana, Soleia, Pinatella, Penya Forcada, Pla del Pèlag, Bassioles, i Lledoner.

Cal recordar que les zones d’actuació són les pinedes urbanes, privades i públiques, i que cal prendre unes precaucions a les zones afectades com són la protecció d’estanys exteriors que allotgin peixos, amfibis o rèptils, la protecció de recipients de menjar o aigua d’animals domèstics i evitar estendre la roba a l’exterior.

Darrera actualització: 19.05.2023 | 13:50

Imatges