Editorial ECP - Viure Vallirana 81

Dijous, 16 de desembre de 2021 a les 10:20

“Com diria la cançó de Mecano”

Encarem la recta final del 2021, i com diu la mítica cançó de MecanoHacemos el balance de lo bueno y malo, cinco minutos antes de la cuenta atrás”.

Aquest 2021 ens les hem vist de tots colors:

Gran part de la població ja està vacunada. Un pas enorme de responsabilitat i generositat, que ens apropa cada cop més a la normalitat. Tenim al forn, entre d’altres, la derogació de la llei mordassa i la reforma laboral, que tornaran a lloc tot allò que mai hauria d’haver canviat. Estem a uns nivells d’ocupació esperançadors, tot i la crisi que estem patint pel Còvid, i s’ha apujat l’SMI. S’ha aprovat la tan necessària llei de “només sí, és sí”. Els presos polítics independentistes són a casa, encarant les diferències amb diàleg.

Mentiríem si diguéssim que aquest 2021 no ens ha portat coses dolentes, però cal transformar-les en reptes de futur:

37 dones han estat assassinades a mans del masclisme. Ens urgeixen polítiques educatives profundes basades en la igualtat.

La cimera internacional pel clima ha resultat estèril. A Vallirana tenim un problema molt seriós amb l’abastiment d’aigua. L’Administració ha de fer polítiques radicals per assegurar l’abastiment i la ciutadania ha de fer-ne un ús cívic d’aquest recurs. Això també s’ha de traslladar a altres recursos com l’energia, fomentant les energies renovables i l’estalvi en el consum. S’ha de regular els preus dels recursos essencials.

Continuem tenint un problema d’habitatge, que fa que molta gent no pugui viure dignament. Calen polítiques de protecció per als més desfavorits i evitar els abusos en els preus.

La pandèmia ha demostrat la importància de tenir una sanitat pública de qualitat. En el moment que més hem necessitat l’atenció primària, el CAP de Vallirana (que ja patia prou mancances abans), va passar a atendre a tota la població de Vallirana i Cervelló, una situació vergonyosa que ens deixa desatesos.

Seguirem lluitant per tal que l’Ajuntament no treballi a curt termini, amb un calendari més pensat en les eleccions que venen que en el benestar de Vallirana. L’Ajuntament ha de ser un espai proper i eficaç. Que ofereixi condicions laborals dignes als seus treballadors/es.

Està clar que ens espera un 2022 ple de reptes il·lusionants. Des d’En Comú Podem us desitgem bones festes i molta salut!

Darrera actualització: 11.03.2022 | 09:56