Editorial Vallirana ets Tu - Viure Vallirana 82

Divendres, 11 de març de 2022 a les 10:05

POLÍTICA DE BARRIS

Des de fa ja molt de temps, l’actual equip de govern està encaparrat sistemàticament i per decret en convertir les nostres urbanitzacions en barris.

Estem veient com un, ja no viu en la Urbanització del Lledoner, Vallirana Parc, o de la Solana, sinó que ara vivim al Barri de Can Batlle, al Barri de Can Rovira o al Barri de la Vall del Sol, …..

No es tan sols un problema semàntic si no més aviat del missatge del llenguatge polític que es vol fer arribar, i el llenguatge i les polítiques que s’apliquen a Cornellà, L’Hospitalet, Santa Coloma o Sant Andreu de la Barca… que ens volen fer creure que es poden i s’han d’aplicar aquí.

Però Vallirana, com Cervelló, Corbera, o Begues…. Son una altra cosa i s’ha de tractar com el que som, un poble amb molt bona gent, envoltat per unes muntanyes que abans eren vinyes i ara són pinars, aquest entorn fantàstic i la seva proximitat amb Barcelona va fer que ens envoltéssim d’urbanitzacions i que molta gent vingués a viure a Vallirana.

Però un Barri és proximitat, un Barri són serveis, un Barri són equipaments, un Barri és teixit associatiu arrelat al territori, fer creure a la gent que anomenant-les Barris per associació tindran tot això, simplement és enganyar a la gent.

Nosaltres tenim Urbanitzacions, algunes han trigat molt o encara no tenen ni tan sols un parc infantil, o no tenen una bona xarxa d’abastament d’aigua, o els serveis de recollida d’escombraries es insuficient, o el clavegueram sí es que hi ha està com està,  altres els seus carrers estan deixats, i descuidats, voreres abandonades o inexistents i pitjor si són de parcel·les municipals, la presència de la policia municipal insuficient.

Però malauradament tenim una certesa, si canviem la paraula Barri o Urbanització, per la paraula poble o casc urbà, ens trobarem amb mancances similars, tots estem igual.

Vallirana necessita un canvi, necessita sortir de la grisor i de la tristor.

#despertavallirana

 

Darrera actualització: 11.03.2022 | 10:10