Dilluns 1, la Biblioteca torna a obrir les portes

Dijous, 28 de maig de 2020 a les 10:35

Fins aleshores es treballa en les noves mesures de seguretat

La Biblioteca Josep M. López-Picó tornarà a rebre usuaris a partir de dilluns 1 de juny si bé amb limitacions en els seus serveis presencials. Durant aquests dies es treballa per deixar a punt la instal·lació en compliment de totes les mesures de seguretat decretades per l’estat d’alarma de la COVID-19. Aquesta data de reobertura es pot establir una vegada la Diputació de Barcelona aprovi els protocols de treball dels seus treballadors, que en el cas de Vallirana és la seva directora.

Els serveis presencials que s’oferiran són el préstec/retorn de documents i la sol·licitud de bibliografia. Pel que fa al préstec, s’aconsella demanar amb antelació els documents per correu electrònic, per telèfon o per un formulari (enllaç). Així quan l’usuari arribi a la biblioteca ja ho tindrà preparat. Cal tenir en compte que no es pot accedir a les col·leccions, a les prestatgeries o a les sales, ni tampoc utilitzar els ordinadors.

Pel que fa al retorn dels llibres que actualment estan en préstec, es recorda que s‘ha ampliat el termini per tornar-los fins al 31 de juliol, amb la finalitat d’evitar aglomeracions.

Cal tenir present que és obligatori l’ús de mascareta en espais públics, per tant caldrà anar a la biblioteca amb la mascareta posada. L’aforament màxim serà de 3 usuaris i sempre respectant els 2 metres de distància de seguretat.

Tots els llibres de la Biblioteca han passat un període de 14 dies de quarantena, el mateix període que passaran tots els documents que es retornin. Per tant, és important si volem un llibre, demanar-lo amb antelació per saber si està o no disponible.

La sol·licitud d’informació bibliogràfica s’aconsella fer-la per telèfon o per mitjans telemàtics. La resta de serveis s'aniran recuperant a mesura que anem canviant de fase.

Nou horari (provisional)

En aquesta fase de reobertura de la Biblioteca l’horari d’atenció al públic serà de dilluns, dimarts, dimecres i divendres de 16.30 h a 20 h i els dijous de 10 a 13.30 h.

Per demanar llibres/documents: 93 683 13 65 o b.vallirana.jmlp@diba.cat

Per consultar disponibilitat de llibres/documents: catàleg Al·ladí: http://aladi.diba.cat/

Darrera actualització: 29.05.2020 | 11:31