Noves mesures per a la contenció de la covid-19 a partir del 8 de març

Dijous, 4 de març de 2021 a les 17:30

Anunciades avui pel Procicat

A partir del dilluns 8, entren en vigor unes modificacions sobre les mesures existents per a la contenció de la pandèmia. Aquestes han estat anunciades avui pel Procicat i afecten especialment a la restauració, les activitats extraescolars i a la pràctica esportiva. Per contra, es manté el confinament comarcal i el toc de queda de 22 h a 6 h.

Restauració

La restauració amplia el seu servei de taula i ja el pot oferir de forma continuada de les 7.30 a les 17 h. Pel que fa a la resta de restriccions, es mantenen.

Mobilitat

Es manté el confinament comarcal i el toc de queda, entre les 10 de la nit i les 6 del matí. La novetat està en les trobades socials que continuen sent d’un màxim de 6 persones, però ja no cal que es limiti a dos grups bombolla.

Comerç

No hi ha canvis sobre les darreres restriccions.

Educació

Les novetats se centren en l'educació de nivell universitari que pot recuperar la presencialitat progressivament, fins al 30% d'aforament. I pel que fa al lleure i l'esport extraescolar s'amplia a secundària, batxillerat i formació professional.

Esport

La principal novetat és la represa de lligues federades de més grans  de 16 anys. Es mantenen suspeses la resta, excepte les d'àmbit estatal i professional, i les que donen accés a competicions estatals.

L'altra novetat és la reobertura dels vestidors de gimnasos i instal·lacions esportives, tot i que amb una crida a la gent perquè intenti no fer-los servir.

Cultura

Es reprenen els actes culturals amb públic, amb un 50% d'aforament, en museus, galeries d'art, sales d'exposicions, arxius i biblioteques. L'accés a aquests equipaments manté l'aforament del 50%.

Pel que fa a les activitats culturals d'arts escèniques i musicals (cinemes, teatres, auditoris, circs, sales de concert) no hi ha canvis.

Als centres cívics es permet la represa de l'activitat a l'aire lliure de persones més grans de 60 anys, sempre en grups de 6 persones com a màxim.

Darrera actualització: 04.03.2021 | 17:32