S'està executant la perforació del nou pou de la Barquera

Dimecres, 7 d'octubre de 2020 a les 18:30

Una vegada acabada la perforació i, durant les proves de cabal de la setmana que vinent, es preveu que es normalitzi l'aspecte de la riera, havent garantit en tot moment la innoquitat i minimitzant la sedimentació de terres

Entre ahir dimarts i avui dimecres s’està executant la perforació del nou pou de la Barquera, previst per reforçar el sistema d'extració d'aigua a Vallirana en situacions de sequera.

Aquesta perforació obliga a extreure la pedra del subsol acompanyada d'aigua dels nivells freàtics que, juntament amb una petita dosi d'espumant biodegradable (utilitzat per millorar la perforació), produeix un llot aigualit inòcu per a la salut i el medi, que s'escola per la llera de la riera. La previsió és acabar la perforació entre avui dia 7 i demà dia 8 d'octubre.

L'escuma té una durada d'unes 24h i, passat aquest temps, desapareix mentre que la terra que acompanya l'aigua hi és cada cop en menys proporció a mesura que s'arriba a la profunditat final del pou i es produeix la neteja i dilució.

Una vegada acabada la perforació i, durant les proves de cabal a efectuar durant la setmana que ve, es preveu que es normalitzi l'aspecte de la riera, havent garantit en tot moment la innoquitat i minimitzant la sedimentació de terres.

Darrera actualització: 07.10.2020 | 18:41

Imatges

perforació pou - escuma perforació pou - escuma