Sessions Participatives de l’Agenda Urbana Local

Dijous, 9 de març de 2023 a les 18:00

Obertes a comerços, empreses, entitats i ciutadania

L’Ajuntament de Vallirana amb el suport de Diputació de Barcelona, aquest any 2023 desenvoluparà l’Agenda Urbana Local de Vallirana. I per fer-ho ha iniciat un conjunt de sessions participatives coincidint en la fase inicial de diagnosi on prenen part diferents agents del territori que puguin reflexionar i debatre sobre el model de municipi que volen, així com detectar els punts forts, febles i recollir propostes.

Els passats 20 i 21 de desembre de 2022 es van dur a terme les dues primeres sessions participatives de l’Agenda urbana Local amb els tècnics i tècniques municipals i els agents de la Taula del Canvi Climàtic.

Durant el març hi haurà 4 espais participatius més:

  • 14 de març a les 20 h a la casa Mestre. Sessió participativa amb comerços i empreses.
  • 15 de març, durant el matí a l’IES Vall d’Arús. Dinàmica participativa amb l’elaboració del mapa de futur de Vallirana perquè que els joves participants puguin reflectir els espais que més els agraden o les coses que canviarien del municipi.
  • 16 de març a les 19 h a la Masia-Molí de Can Batlle. Sessió participativa amb les entitats locals.
  • 17 de març a la Fira Vallirana Natura. Espai participatiu perquè la ciutadania aporti la seva visió del municipi.

Cal confirmar assistència  a farrerasts@vallirana.cat o al 670790563 (oficina de turisme) / 936832262 (Casa Mestre)

Agenda Urbana Local

L’Agenda Urbana Local consisteix en el procés de planificació estratègica urbana i territorial dels municipis, basada en els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, les agendes urbanes (Nova Agenda Urbana, Agenda Urbana Espanyola i Agenda Urbana de Catalunya), i la participació ciutadana.

Defineix les prioritats i objectius de futur del municipi, i possibilita materialitzar els principis i objectius de les agendes globals en polítiques i accions transformadores concretes.

Els objectius que Vallirana vol assolir amb el disseny de l’Agenda Urbana Local estan associats als principis de l’Agenda 2030 com a marc de referència, amb una visió territorial, sostenible i de governança oberta.

Els resultats d’aquestes accions de participació ciutadana serviran per continuar dissenyant l’Agenda Urbana Local de Vallirana i els seus resultats quedaran reflectits en el seu Pla d’Acció per als pròxims anys.

Darrera actualització: 09.03.2023 | 17:56