8 positius a l’ABS Vallirana-Cervelló

Dissabte, 26 de juny de 2021 a les 09:00

A partir d’avui les mascaretes deixen de ser obligatòries en espais exteriors, però la normativa obligarà a tenir-ne una sempre a mà per posar-se-la en cas que no es puguin garantir els 1,5 metres de distància interpersonal o bé sigui necessari el seu ús.

Les dades de Salut d’ahir 25 de juny eren de 8 casos positius per Covid-19 a l’Àrea Bàsica de Salut Vallirana-Cervelló. Pel que fa a les aules confinades, malgrat la finalització del curs escolar, en aquests moments els alumnes d’una aula de l’escola l’Olivera es troben encara confinats.

Pel que fa a les vacunacions, es continuen obrint franges d’edat. Els nascuts entre el 1987 i el 1991 ja poden demanar cita per vacunar-se a partir de dilluns. La podeu demanar des de l'enllaç adjunt. Cita Prèvia (gencat.cat)

També continuen vigents les mesures que van entrar en vigor a Catalunya el dilluns 21 de juny (vegeu infografia) i que flexibilitzaven les reunions socials, l’oci nocturn i la restauració.

Aquesta setmana la principal novetat és el Consell de Ministres ha aprovat la normativa que elimina l’obligatorietat de l’ús de la mascareta en els espais exteriors, però la normativa obligarà a tenir-ne una sempre a mà per posar-se-la en cas que no es puguin garantir els 1,5 metres de distància interpersonal o bé sigui necessari el seu ús.

Quan caldrà portar mascareta?

  • Esdeveniments multitudinaris a l'aire lliure amb la gent dreta. Si el públic està assegut i es garanteix el metre i mig de distància, no caldrà portar-ne
  • Transport públic en espais tancats. En vaixells, per exemple, serà obligatòria a tot arreu excepte a la cabina i la coberta.
  • Espais tancats públics, com les biblioteques.
  • Espais tancats d'ús públic, com les farmàcies i els supermercats.
  • Els usuaris de residències on el 80% tinguin la pauta completa de vacunació tampoc hauran de portar mascareta, tot i que continuarà sent obligatòria per als treballadors del centre i també per als visitants.
Darrera actualització: 25.06.2021 | 11:54