L’Ajuntament recolza les residències del municipi durant la crisi de la COVID-19

Dijous, 7 de maig de 2020 a les 14:55

Malgrat que la competència és de la Generalitat de Catalunya

L’Ajuntament de Vallirana ha estat al costat de les residències de la gent gran del municipi en aquests moments difícils, malgrat que la competència de les residències és de la Generalitat de Catalunya. Des del consistori es fa un control telefònic diari de la situació de residents i treballadors, s’ha efectuat una segona desinfecció a totes les residències (a banda de la que ha fet la Generalitat), s’han lliurat elements de protecció, i  cada  dia  es desinfecten els accessos.

Diversos mitjans digitals han publicat els darrers dies que 12 municipis de Catalunya, entre ells Vallirana, han posat traves a les tasques de desinfecció de l’Exèrcit a les residències de la gent gran, i aquesta afirmació és totalment falsa.

Vallirana va sol·licitar la desinfecció a la UME a través d’una de les residències del municipi i la Generalitat de Catalunya havia d’autoritzar aquesta sol·licitud a la Delegación del Gobierno o assumir directament les tasques de desinfecció, i així ho va fer. No va ser decisió del consistori local.

L’Ajuntament de Vallirana continuarà donant el seu suport a les residències del municipi durant la crisi sanitària de la COVID-19, vetllant per la seguretat i la salut dels residents i treballadors/es de tots els centres de Vallirana, davant la manca de subministrament d’altres organismes. Pel que fa als elements de protecció, fins ara se’ls ha fet entrega de 1.255 mascaretes, 35,8 litres de gel hidroalcohòlic, 4200 guants, 1600 peücs, 350 casquets d'un sol ús, 40 pantalles de protecció i 28 granotes. També se’ls ha donat suport en la contractació, mitjançant bosses de treball, per cobrir les baixes i les necessitats que han pogut patir durant aquest període.

Durant aquesta setmana, el Departament de Salut ha finalitzat el tests de detecció de la COVID-19 a tots els redidents i al personal de les residències de Vallirana.

Darrera actualització: 08.05.2020 | 11:32