Vallirana en fase 1 de desconfinament des de dilluns 25

Divendres, 22 de maig de 2020 a les 16:55

Com tota la comarca tal com ha decretat el Govern Central

El Govern Central ha anunciat que l’Àrea Sanitària de l’Àrea Metropolitana Sud, on està inclosa Vallirana, passarà dilluns 25 a la fase 1 de desconfinament. Aquest fet amplia els permisos de desconfinament de la població mentre es mantenen els que ja estaven vigents aquests dies en l’estar a la fase 0 avançada.

A part dels nous permisos cal tenir present sempre les recomanacions fixes de mantenir la distància personal de seguretat, rentar-se sovint i a consciència les mans, i utilitzar les mascaretes, que des d’aquesta setmana és obligatori quan no es pugui garantir una distància interpersonal de 2 m.

Què permet la fase 1?

  • Trobades i reunions de més de 10 persones, tant a casa com en espais públics, sempre mantenint els 2 metres de distància interpersonal
  • Circular lliurement dins la mateixa regió sanitària, però en tot cas es recomana que només es faci en cas que sigui imprescindible.
  • Els comerços i locals de menys de 400 m2 poden obrir sense cita prèvia i amb un terç de l’aforament. Aquesta mesura també serveix per comerços i establiments de més de 400 m2 però que limitin l’espai obert al públic a aquests 400 m2.
  • Les terrasses dels establiments d’hostaleria poden obrir amb la meitat de les taules que han d’estar separades a un mínim de 2 m i per a grups de màxim 10 persones.
  • Els allotjaments turístics poden obrir excepte les zones comunes.
  • Les biblioteques, museus, auditoris, teatres i cinemes poden obrir amb l’aforament reduït al 30% i amb totes les mesures de seguretat.
  • Els llocs de culte i de dol poden acollir en vetlles i enterraments (10 persones en espais tancats i 15 en espais oberts). I pel que fa a l’assistència a temples amb un màxim del 30% de l’aforament.

Dates concretes a Vallirana

En el cas de Vallirana cal destacar que la Biblioteca Josep M. López Picó té previst obrir l’1 de juny, la Masia Molí de Can Batlle ho farà el 5 de juny, així com a partir d’aquesta data es podran fer Activitats de Natura.

Vallibús.

Amb data de dilluns 25, el servei de Vallibús Connecta’t recupera el 100% del seu servei.

Darrera actualització: 22.05.2020 | 17:03