Aprovació de les bases per a la concessió d’ajuts per a persones afectades per ERTO’s

Divendres, 31 de juliol de 2020 a les 15:45

El ple també es va adherir al Pacte del Baix Llobregat per a un Nou Impuls Econòmic i Social

El ple d’ahir dijous, corresponent a la sessió ordinària del mes de juliol, es va centrar en gran part en les afectacions per la pandèmia, així es van aprovar per unanimitat les bases reguladores específiques per a la concessió d’ajuts per a persones afectades per ERTO’s i autònoms, i també es va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament de Vallirana al Pacte del Baix Llobregat per a un Nou Impuls Econòmic i Social.

Reducció taxa escombraries comercials

En la línia d’ajuts per la incidència de la COVID-19 també es va aprovar per unanimitat la reducció de la taxa per la prestació de serveis de recollida de gestió de residus comercials, en concret l’exempció de pagament dels dies que els establiments van estar tancats durant l’estat d’alarma.

Accions davant les situacions d’emergència

Entre altres punts de la sessió es va aprovar una modificació de la plantilla de personal i també una modificació de pressupost. Canvis motivats en molts casos per donar resposta a les situacions actuals d’emergència. Així, en el cas de la plantilla, s’han creat dos llocs de funcionaris a la Brigada d’Obres per donar resposta a l'increment d'incidències pels episodis climàtics.

També es va donar compte del decret de sol·licitud al Govern de l'Estat de la declaració de Vallirana com a zona greument afectada per les pluges dels dies 19, 20 i 21 d'abril de 2020 perquè s'adoptin mesures urgents per a pal·liar els danys causats.

El ple que va durar 4 hores i es va fer en format de videoconferència, es va poder seguir en directe des del canal de YouTube “Plens municipals Ajuntament de Vallirana” on ja està penjada tota la sessió. Al final del ple, en el torn de precs i preguntes, la ciutadania va poder participar mitjançant el xat del canal.

Detallem, en el quadre adjunt, els resultats de les votacions dels diferents punts, una gran part dels quals, es van aprovar per unanimitat. Pel que fa a les votacions no es va comptar amb representació d’En Comú Podem Vallirana per l’absència del seu regidor José Ávila, i en el cas de Vallirana Ets Tu, només es va comptar amb 1 vot davant l’absència també del regidor Jordi Roca durant les votacions.

Darrera actualització: 16.10.2020 | 12:34