Creix el nombre de casos positius a Vallirana

Dissabte, 4 de desembre de 2021 a les 09:00

A data de dijous, 2 de desembre, a Vallirana hi havia 52 casos positius, sent de 64 el total a l'ABS. Molta prudència! 

Les darreres dades facilitades pel Departament de Salut estableixen en 52 els casos positius per COVID-19 a Vallirana, sent de 64 els casos totals a l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Vallirana i Cervelló. Una xifra que representa un gran increment en comparació a les dades de les darreres setmanes. Pel que fa als grups escolars confinats, en aquests moments n’hi ha 4 aules confinades.

Des de l’Ajuntament es demana molta precaució i la màxima prudència possible davant unes dades ascendents que són preocupants. Per tant, és important seguir totes les mesures establertes pel Procicat (les podeu consultar des d'aquest enllaç) i es recomana fer ús de la mascareta també a l’exterior, per tal de reduir el risc de contagi.

De cara els actes previstos per aquest cap de setmana, es comptarà amb la presència de Protecció Civil i de tècnics municipals, que vetllaran per la seguretat i l’acompliment de la normativa vigent.

En vigor l'ampliació del certificat covid. S'haurà de fer servir en bars i restaurants, gimnasos i en visites a residències de gent gran, a banda dels locals d'oci nocturn

El repunt de la pandèmia en molts països d'Europa ha fet que molts països estenguin l'ús del certificat o passaport covid. En aquest context, la Generalitat ha ampliat el seu ús a restaurants, gimnasos i residències de gent gran, a banda dels locals d’oci.

Des d'aquest divendres, 3 de desembre, a banda de per accedir als locals d'oci nocturn i banquets en interiors, també s'ha d'ensenyar per entrar a l'interior de locals de restauració (exceptuant les terrasses), en gimnasos i en visites a residències de gent gran. Per tant, no és obligatori però acredita la situació d'una persona respecte a la infecció i és necessari per fer activitats concretes.

El certificat també és necessari des de principis d'octubre per entrar als locals d'oci nocturn a Catalunya. Així mateix, facilita viatjar a altres països de la UE perquè redueix els tràmits i permet superar algunes restriccions d'accés o de mobilitat.

On he de demanar el certificat covid?

El certificat es pot descarregar de l'app La Meva Salut, dins les seccions "Informes i resultats" i "Vacunes i certificat COVID digital UE". Des d'aquest dijous també es pot descarregar des de la pàgina web de les cites de vacunació Vacunacovidsalut.cat, de manera que no cal tenir La Meva Salut per fer-ho.

També, des del Catsalut, van informar dijous que s’ha habilitat la possibilitat d’imprimir el certificat covid en els Punts de Vacunació Poblacional. Així doncs, aquelles persones que tinguin dificultats per a poder obtenir-lo digitalment a La Meva Salut disposen d’aquesta altra opció de dirigir-se al punt de vacunació poblacional que vulguin i allà els hi podran imprimir.

Punts de Vacunació Poblacionals (PVP)

Us facilitem els Punts de Vacunació Poblacionals (PVP) habilitats actualment al territori, amb la recomanació del Departament de Salut de demanar cita per estalviar-se cues i contribuir a una millor organització.

📌Baix Llobregat

☑️Martorell. Centre de Cultura. Plaça de les Cultures, s/n 
☑️Cornellà. Parc Esportiu Llobregat. Av. del Baix Llobregat, s/n
☑️Castelldefels. CAP Can Bou. Av. Ciutat de Màlaga, 18

📌Barcelonès

☑️L’Hospitalet. Casal Gent Gran L’ermita. Passeig de Bellvitge, 12

Darrera actualització: 03.12.2021 | 18:39