Editorial ECP - Viure Vallirana 75

Dimecres, 8 de juliol de 2020 a les 11:55

REPRESA EN COMÚ

Abans de res, volem expressar el nostre condol a les famílies que han patit alguna pèrdua a causa de la COVID-19, i oferir el nostre suport a totes les persones afectades. També volem agrair a totes les entitats i persones que a títol individual han treballat de manera incansable per tal de proporcionar a les veïnes i veïns de Vallirana els serveis bàsics i necessaris, des del primer dia del confinament.

La nostra principal preocupació ara mateix és conèixer l’impacte social que la pandèmia està causant a Vallirana: persones en situació de vulnerabilitat, escletxes digitals, de gènere o socials. Estem pendents de totes aquelles persones que es troben en un ERTO, a l’atur o sense cap prestació, així com de la represa de comerços i autònoms. Celebrem l’aprovació de l’Ingrés Mínim Vital a nivell estatal, però, cal més a nivell local.

El Consell per a la Reactivació Econòmica a Vallirana és un inici, hem aconseguit que hi hagi una àmplia representació social de gairebé tots els sectors. Aquest espai ha de ser la clau per afrontar tots els reptes que ja hi ha sobre la taula,  i donar un impuls real segons les necessitats dels diferents col·lectius que teixeixen la xarxa del nostre poble. El gran problema: la manca de comunicació i de diàleg amb un govern de majoria absoluta. En un moment com aquest hem d’anar unides i sumar forces per tirar endavant en comú, no de manera unilateral.

Les mesures han arribat tard. La gestió de la crisi no ha estat transparent i la comunicació, molt selectiva. A més, s’han deixat de banda altres problemàtiques on la gestió ha estat com a mínim, tardana. No pot ser que 4.000 persones estiguin sense aigua potable des del 22 d’abril, o que hi hagin carrers oberts i milers de ciutadans patint quan plou una mica més del compte, entre moltes altres coses.

Acció, informació i transparència, unides, podem. Ja valorarem quan toqui.

Nosaltres, som aquí, al vostre servei.

Darrera actualització: 08.07.2020 | 12:24