Editorial ERC - Viure Vallirana 80

Dimecres, 20 d'octubre de 2021 a les 10:45

Més entitats en perill

Si en el Viure Vallirana anterior, denunciàvem la mala gestió del govern del PSC envers el Grup de Teatre o el GEP Vallirana, en aquesta ocasió ens volem fer ressò d’un nou episodi amb una associació: la Taula Feminista de Vallirana.

Aquesta entitat publicava el mes passat un escrit a la seva pàgina de Facebook exposant la seva frustració i tristesa pel que fa a l’actitud de l’Ajuntament envers l’associació. FRUSTRACIÓ I TRISTESA! Però com l’equip de govern pot permetre que la Taula Feminista s’hagi arribat a sentir així? I per si no fos poc, com s’arriba a aquest punt, essent-ne membre, entre altres, la regidora de Feminismes?

La Taula Feminista de Vallirana és l’única entitat que té com a un dels seus principals objectius atendre a totes les persones, sobretot dones, que necessitin acompanyament en tots els àmbits i situacions vitals. És per aquest motiu que no entenem com en comptes de fer-la partícip, com a mínim, de les accions de la regidoria de Feminismes, se l’obviï o se l’allunyi de tasques i iniciatives de les quals també han estat impulsores.

És el cas dels anomenats punts lila, que ajuden a prevenir les actituds masclistes i comportaments sexistes que es produeixen en espais públics. La Taula Feminista va començar a donar aquest servei, però l’Ajuntament va acabar oferint-lo a través d’una empresa externa i negant la possibilitat que la Taula Feminista es formés per a col·laborar en els punts lila. O la participació de la Taula Feminista en la diagnosi del pla d’igualtat de l’Ajuntament, que des del govern del PSC tampoc no es va permetre. Una diagnosi, que tot sigui dit de pas, no va recollir correctament les dades i es va quedar a mitges.

La mala comunicació, les disculpes, les reunions pendents a celebrar entre govern i l’entitat, sonen a excuses davant una nova manifestació per part del PSC de poc tacte, deixadesa, o poc interès per atrevir-se a governar realment per a totes les valliranenques i els valliranencs, siguem de l’entitat que siguem, d’un municipi, per cert, declarat feminista!

vallirana@esquerra.cat – www.instagram.com/ercvallirana - www.facebook.com/esquerra.vallirana - www.twitter.com/ERCVallirana

Darrera actualització: 20.10.2021 | 11:53