Editorial ERC - Viure Vallirana 82

Divendres, 11 de març de 2022 a les 10:10

Esquerra Republicana al costat de la gent

El passat ple de gener, Esquerra Republicana vam presentar  una moció per a l’elaboració d’un protocol d’atenció als desnonaments i a les famílies en situació de risc de perdre l’habitatge. La moció va ser aprovada per tots els grups municipals, excepte per Vallirana Ets Tu, que va votar en contra.

No entenem com una proposta que té com objectiu acompanyar les famílies que pateixen un desnonament, no només a nivell administratiu sinó també a nivell emocional i psicològic, no va comptar amb el suport unànime de tot el consistori.

Potser perquè hi ha qui encara no sap que viure una situació de desnonament trasbalsa, de manera molt significativa, la persona o la família que per desgràcia l’ha de patir. Les seves conseqüències no són només econòmiques o logístiques, sinó que també ho són a nivell social. Nosaltres sí que ho sabem.

Potser hi ha qui no troba necessari que malgrat que l’Ajuntament ja disposi d’un protocol intern per tractar les famílies en risc d’exclusió social i d’un servei d’acompanyament psicològic,  existeixi com a mínim un punt informatiu al web que parli o tracti del tema. Nosaltres ho considerem imprescindible.

Amb aquesta proposta, garantim que l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor mantingui l’assessorament legal a tots els afectats per casos de desnonaments, persones com tots nosaltres que, d’entrada, no sabríem què fer davant d’una situació d’aquestes característiques. Hi ha qui d’això no se n’adona.

Donat que una situació de desnonament ha de ser considerada com un fracàs social que no s’ha pogut evitar, és voluntat política destinar tots els recursos possibles  i oferir assessorament i acompanyament durant tot el procés, a més i sobretot, de fer-ne difusió a través de tots els mitjans existents.

És així com nosaltres, Esquerra Republicana de Vallirana, sí que estem i estarem sempre al costat de la gent.

vallirana@esquerra.catwww.esquerra.cat/vallirana - www.facebook.com/esquerra.vallirana - https://www.instagram.com/ercvallirana/

 

Darrera actualització: 11.03.2022 | 10:13