Editorial ERC - Viure Vallirana 83

Divendres, 10 de juny de 2022 a les 10:40

Quan no hi ha prou amb la majoria absoluta

Ja fa temps que el nostre govern comença a sentir el desgast de la majoria absoluta al ple. El PSC va aprovar en el ple del mes d’abril una modificació del reglament de la comissió dels Pressupostos Participatius de manera barroera i maldestra, no pas pel contingut, el qual era plenament acceptable, sinó per les formes de defensar-lo.

Amb l’abstenció de Ciutadans i el vot en contra de la resta de grups de l’oposició, el govern, que presumeix de fomentar la participació ciutadana, aprovava sol una modificació d’un reglament d’una comissió. Una comissió que suposadament ha de vetllar pel correcte desenvolupament d’una de les eines més engrescadores que un ajuntament pot oferir a la seva ciutadania: els pressupostos participatius. A través d’aquests, els valliranencs i les valliranenques poden proposar inversions a què dedicar part del pressupost municipal i després, votar les que més els interessi perquè finalment es duguin a terme.

Ja feia temps que diversos partits, entre els quals Esquerra Republicana de Vallirana, denunciàvem anomalies i males pràctiques en el transcurs de les diverses edicions dels Pressupostos Participatius. Com ara que hi hagi projectes guanyadors d’edicions anteriors que triguin excessivament a dur-se a terme, que algunes de les propostes més valorades siguin inversions que haurien de ser iniciativa del govern (com les millores a les escoles municipals, per exemple) o que les propostes que presentin les entitats amb més membres siguin sempre guanyadores, fent que les que en tinguin menys mai vegin els seus projectes realitzats.

Sovint les coses cauen pel seu propi pes, però en ocasions cal empènyer per fer que les coses canviïn. En aquest sentit, ens alegrem que aquell punt aprovat barroerament hagi donat peu a dues reunions de treball per tornar a trobar l’entesa entre govern i oposició per, esperem-ho, poder convocar una nova edició clarament millorada i cohesionada dels pressupostos participatius, en benefici de la nostra ciutadania.

Darrera actualització: 10.06.2022 | 10:37