Editorial ERC - Viure Vallirana 84

Dijous, 20 d'octubre de 2022 a les 10:40

Treballem per estudiar

Soc estudiant del grau de Farmàcia a la Universitat de Barcelona, una universitat pública i com molts dels joves que cursen estudis superiors, necessito treballar per poder fer front a les despeses que això m'ocasiona, ja que el cost de la matrícula és molt elevat.

Compaginar feina i estudis no és fàcil i fa que molts de nosaltres els hagin d'abandonar per certes incompatibilitats, les quals moltes vegades les imposa el mateix centre. Una d'elles és no tenir flexibilitat en els horaris comportant un empitjorament de les notes o haver de reduir el nombre d'assignatures per any, fent que la duració total del grau augmenti.

En tots els cicles formatius de grau superior i graus universitaris, és obligatòria la realització de pràctiques per a poder finalitzar els estudis. En el meu cas, la Universitat m'impedeix tenir un contracte vigent alhora que realitzo les pràctiques tutelades, les quals són no remunerades i tenen una duració de sis mesos. És a dir, has d'estar mig any sense cap mena d'ingrés per a poder fer front a les despeses quotidianes.

A tot això, li hem de sumar que els joves que vivim a Vallirana no tenim l'oportunitat de cursar cap tipus d'educació superior al nostre municipi, hem de marxar a estudiar fora i això comporta una despesa extra pel transport i una inversió de temps en aquests desplaçaments.

Deixant de banda tots aquests inconvenients, em sento una privilegiada per poder estudiar i en un futur treballar d'allò que a mi més m'agrada.

És en part per aquests motius, que aquest any començo amb molta il·lusió el gran repte de ser regidora d'Esquerra Republicana de Vallirana. Com a representant del jovent, aportaré el meu granet de sorra per millorar qualsevol situació que ens afecti formant part de les decisions que es prenguin a nivell de política municipal.

Darrera actualització: 20.10.2022 | 10:38