Editorial ERC - Viure Vallirana 88

Dijous, 19 d'octubre de 2023 a les 09:45

Protegint Vallirana dels efectes de les onades de calor

L'Ajuntament de Vallirana té l'obligació de vetllar pel benestar dels seus ciutadans, especialment en situacions de risc com les onades de calor.

Actualment, comptem amb un protocol d'onada de calor per gestionar aquest tipus de situacions, tot i que considerem que necessita una modificació.

A dia d’avui, el protocol s’activa quan el PROCICAT declara l’alerta vermella per calor a la comarca. Aquesta mesura és insuficient ja que, tot i les altes temperatures aquest estiu, la comarca no ha estat en vermell en cap moment i, per tant, el protocol a Vallirana no s’ha activat.

Per tal d’actualitzar i millorar el protocol, al juliol vam presentar una moció que proposava els següents acords:

  • Que el protocol s’activi quan el PROCICAT declari la comarca en alerta taronja.
  • Que s’estableixi un grup de treball integrat per les regidories de Salut, Serveis Socials, Seguretat, Medi Ambient, Esports i Comunicació, així com Creu Roja, protecció civil, ADF i CAP de Vallirana per actualitzar el protocol actual.
  • Que s’estableixi un sistema de descomptes i gratuïtats en l'accés a la piscina municipal durant les onades de calor, que sigui gratuït per als nens fins a 16 anys, majors de 65 anys, embarassades, persones amb capacitats diverses i persones en situació d’atur i descompte del 50% per a la resta dels habitants.
  • Que s’ampliï l'horari de la piscina fins a les 21.30 h durant les onades de calor.
  • Que es millori el sistema d'alerta i comunicació per a situacions d'onada de calor.
  • Que es faci un seguiment i avaluació periòdics de l'eficàcia del nou protocol.

És preocupant que, malgrat l’aprovació per unanimitat de la moció, l’equip de govern no hagi pres cap mesura ni tan sols hagi constituït el grup de treball en gairebé 3 mesos. No han fet RES tot i les temperatures extremes que hem patit aquest estiu, agreujades per la situació d’extrema sequera que estem patint.

 

Darrera actualització: 19.10.2023 | 09:59