Editorial ERC - Viure Vallirana 89

Dimecres, 13 de desembre de 2023 a les 09:45

La violència contra la dona, ni fet aïllat, ni individual.  25N.

El 25 de novembre és conegut com el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona. Aquesta data va ser designada per les Nacions Unides en commemoració de l'assassinat de les dues germanes Mirabal, activistes polítiques a la República Dominicana, sempre que designem un dia per commemorar injustícies és per crear consciència.

En aquest dia, es duen a terme diverses activitats arreu del món, com marxes, esdeveniments i campanyes de conscienciació per destacar la importància de posar fi a la violència contra les dones i les nenes. La violència de gènere tot i que és un problema global que afecta dones de totes les edats, races, classes socials i cultures, i aquest dia busca mobilitzar la societat per treballar cap a la seva erradicació. Tenim clar que hi ha diferències.

Les diferències econòmiques són sens dubte el principal escull que marca com s'enfronten les diferents situacions de violència que es donen en tots els ordres del patriarcat actual.

Més enllà de la lluita econòmica, de la lluita per la igualtat d'oportunitats a tots els nivells, la lluita contra les violències masclistes és una lluita col·lectiva que necessita de tots nosaltres. Perquè les violències masclistes no les podem entendre com un fet aïllat ni privat.

Cal entendre l'agressivitat com a part inherent en el desenvolupament de l'ésser humà, complex i, en ocasions, hostil vers els altres.

Des de Vallirana és important que entre tots treballem en xarxa per garantir que cap dona es trobi sola, que cap de nosaltres esdevingui còmplice. Per això hem de creure en el treball col·lectiu, en xarxa i en la implicació en la vida comunitària.

No serà suficient estar adherits als serveis comarcals i d'altres administracions. Si des de l'administració més propera, l'Ajuntament, no som capaços de tenir una xarxa solidària més enllà dels protocols i els canals oficials.

 

Darrera actualització: 13.12.2023 | 10:09