Editorial Junts per Catalunya - Viure Vallirana 88

Dijous, 19 d'octubre de 2023 a les 09:20

Vallirana s’ha de mobilitzar per fer front al canvi climàtic

Vallirana, com d’altres municipis, s’enfronta a reptes importants causats pel canvi climàtic. Un dels més evidents, és l'augment de les temperatures, que estan provocant ja ones de calor més freqüents i prolongades, afectant la salut de la població i té un efecte d’augment de la demanda d'energia per a la refrigeració i del consum d’aigua potable.

A més, el règim de pluges irregulars que estem patint des de fa molts mesos està provocant una dura sequera que posa en perill la disponibilitat d'aigua potable i estressa el pressupost municipal i provoca un escenari d’incertesa.

És per aquest motiu, que cal que tots els valliranencs i valliranenques ens activem per afrontar-ho, cadascú dins de les seves possibilitats.

Cal que accelerem l'ús de fonts d'energia netes com la solar i l'eòlica per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle i la dependència dels combustibles fòssils.

Hem de millorar la nostra gestió de l'aigua, per adoptar pràctiques d'estalvi com la recollida d'aigua de pluja i fer un ús més eficient de l'aigua en l'àmbit domèstic o industrial.

Hem de fomentar la mobilitat sostenible, promovent des de l’Administració pública l'ús del transport públic, la bicicleta i el cotxe compartit i hem d’accelerar l’electrificació del parc de vehicles per reduir dràsticament les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Hem d’educar i conscienciar a aquelles persones que encara tenen dubtes sobre els efectes del canvi climàtic i, com podem cadascú de nosaltres aportar el nostre gra de sorra per mitigar-los a nivell individual i col·lectiu.

Administració, ciutadans i empreses hem de fomentar la conservació de la biodiversitat, cuidant i protegint el nostre entorn natural privilegiat i fomentar la plantació d'arbres autòctons com l’alzina o el roure per ajudar a combatre l'augment de les temperatures i millorar la qualitat de l'aire.

Des de Junts, estem convençuts que mitjançant aquestes accions i la col·laboració de tots nosaltres, Vallirana pot fer front als reptes del canvi climàtic. El canvi climàtic no és cap broma i el temps s’esgota.

Sovint, són els petits passos i no els grans salts els que produeixen els canvis.

Darrera actualització: 19.10.2023 | 09:34