Editorial JxV - Viure Vallirana 77

Dijous, 17 de desembre de 2020 a les 10:15

Sobre el pressupost municipal del 2021

El pressupost municipal del 2021 va ser aprovat al Ple de novembre. No obstant això, des de Junts per Vallirana no vam donar suport a aquests comptes per motius diversos. Detallem a continuació algunes de les principals mancances del pressupost que han propiciat el nostre vot en contra.

En primer lloc, des de Junts per Vallirana sempre hem defensat la remunicipalització dels serveis públics, defugint sempre de les seves privatitzacions. En aquest sentit, en el pressupost no trobem passos que vagin en la línia de remunicipalitzar serveis. És més, mai hem defensat que una empresa privada gestioni un servei públic i després sigui l'Ajuntament qui inverteixi per a millorar el seu espai (com ara el CEM o la xarxa de subministrament d'aigua). No podem estar més en desacord. Se socialitzen les pèrdues i es privatitzen els beneficis. Aquest no és el nostre model. Mai l'hem defensat.

En segon lloc, al pressupost també es defensa la incorporació a l'AMB. Nosaltres no hem votat, fins avui, a favor d'aquesta qüestió. I de fet, només cal mirar el que passa a Cervelló -o en altres pobles propers-, on nous impostos van agafar desprevinguts a la ciutadania sense que això es traduís en un retorn econòmic justificat (fet que va provocar, per exemple, l'auge i lluita de plataformes diverses contràries a aquest tribut).

En tercer lloc, i amb la pandèmia de la Covid-19, no trobem pas prioritari encara que sigui necessària la construcció d'un nou edifici per a la Policia a la zona de l'artesanat.

Per últim, cal també mencionar que, a l'enquesta que va fer l'Ajuntament amb motiu del PAM 2015-2019 en matèria de grans inversions, la biblioteca a la fàbrica del cotó va ser una prioritat expressada per la ciutadania. I, avui dia, encara continuem sense biblioteca; tot i que, any rere any, s'indica al pressupost que és una prioritat.

 Tots aquests serien només alguns dels motius que van propiciar el nostre vot contrari.

Darrera actualització: 17.12.2020 | 10:32