Editorial JxV - Viure Vallirana 79

Divendres, 18 de juny de 2021 a les 10:15

Sobre el protocol d'onades de calor

En el llunyà Ple de juliol de 2019 Junts per Vallirana va presentar una moció per “crear una Comissió per establir un protocol global d'actuació durant els períodes d'onades de calor, conformada per l'equip de Govern, els diversos grups municipals de l'oposició, Serveis Socials, CAP, Protecció Civil i ADF”. Aquesta Comissió tenia l'objectiu de redactar el protocol de protecció sobre mesures pal·liatives davant de les possibles onades de calor, el qual hauria d'activar-se en els períodes d'onades de calor a Vallirana en el moment que el PROCICAT activés l'alerta vermella al Baix Llobregat i quan se superin els 37,5ºC al municipi.

Durant el passat Ple de maig de 2021, gairebé dos anys després de l'aprovació d'aquella llunyana moció -on s'indicava, de fet, que el protocol havia d'estar enllestit per a posar-lo en marxa durant l'estiu del 2020-, s'aprova el protocol per unanimitat. Aquest protocol arriba en un context on malauradament el nostre grup municipal no ha pogut arribar allà on voldria i, en aquest cas en concret, a fer un seguiment desitjable i un treball més a fons sobre la matèria. Les circumstàncies excepcionals que hem viscut durant la pandèmia ens han portat a no poder confeccionar el millor dels protocols.

En qualsevol cas, al llarg d'aquests gairebé dos anys, juntament amb altres grups del consistori, Serveis Socials, entre d'altres actors del municipi, hem mantingut reunions amb una dilatada periodicitat en el temps per a redactar i portar a Ple aquest protocol. I malgrat no haver pogut confeccionar el millor dels protocols, moltes de les propostes, que vam fer en el seu dia durant aquestes reunions, han estat incloses.

Tot i això, creiem que caldrà fer un seguiment acurat d'aquest protocol que la pròpia realitat ens exigirà i també actualitzar, afegir-hi correccions i/o noves aportacions necessàries segons els diversos contextos i/o situacions que hàgim d'afrontar.

Darrera actualització: 18.06.2021 | 11:40