Editorial PSC - Viure Vallirana 80

Dimecres, 20 d'octubre de 2021 a les 10:50

PER LA RECUPERACIÓ

Deixem enrere un any i mig molt difícil on una pandèmia mundial ha afectat greument la nostra societat, des de l’Ajuntament estem impulsant l’elaboració d’un Pla Local de Salut amb la col·laboració d’entitats, professionals i ciutadans (enquesta disponible fins al 31 d’octubre). Un pla participatiu per definir els reptes de futur per fer un municipi més saludable!

Els socialistes de Vallirana continuarem reclamant activament al Govern de la Generalitat l’obertura 24 h del CAP de Vallirana, així com que la derivació al Parc Sanitari de Sant Joan de Déu de Sant Boi no sigui una disminució de la Qualitat Sanitària tal com vàrem aprovar per unanimitat al Ple de Juliol amb el consens de tots els grups. En concret, no iniciar la derivació fins que no es pugui garantir la mobilitat amb les mateixes garanties i serveis de transport públic actuals i incorporant una parada al CUAP de Sant Vicenç dels Horts. Així mateix, que l’Hospital de Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat continuï sent centre de referència en l’atenció maternal i infantil.

Cal també evitar riscos a la recuperació, per això no entenem la negativa dels grups parlamentaris d’ERC i Junts per Catalunya a fer el Parc de Bombers tal com marca el Pla Estratègic.

Ara és el moment de donar impuls a la recuperació social i econòmica del municipi sense deixar ningú enrere amb projectes estratègics com l’Ordenació del Carrer Major. Un projecte per afavorir el comerç local de proximitat, que crea més de 100 places d’aparcament i recupera la vida ciutadana alhora que millora la seguretat dels valliranencs.

Per encarar la recuperació econòmica cal la coordinació de totes les administracions, per això no compartim la decisió unilateral de la Generalitat de Catalunya de destinar els recursos per inversions (PUOSC) per Vallirana el 2024. Catalunya necessita un pressupost 2022 que doti de recursos econòmics i inversions als Ajuntaments per encarar la recuperació econòmica.

Darrera actualització: 20.10.2021 | 11:55