Editorial Vallirana ets Tu - Viure Vallirana 77

Dijous, 17 de desembre de 2020 a les 10:40

UN ANY PERDUT, UN ANY PER NO OBLIDAR

Sense cap mena de dubte aquest any 2020, és un any que tots plegats hem passat com hem pogut, un any marcat per un convidat a qui ningú esperava, un convidat minúscul, microscòpic que ens ha condicionat i de quina manera les nostres vides, robant-nos llibertats, omplint-nos de pors, de desconfiança i fins i tot enduent-se en el pitjor del casos a gent estimada del nostre costat.

Ha estat un any dur, molt dur, duríssim.

Però també ha estat un any on ha ressorgit i amb molta força el millor de tots nosaltres, la solidaritat amb aquell veí que més ho ha necessitat, o simplement duent-li la compra perquè no hagués de sortir de casa, l’empatia de posar-se en la pell dels sanitaris que s’hi han deixat l’ànima, la imaginació perquè els nostres infants no perdin l’alegria de celebrar el seu aniversari, etc.

Nosaltres, vosaltres, els voluntaris, les entitats, les empreses, hem sabut reaccionar i hem hagut de ser-hi i estar a l’alçada allà on l’Estat, la Generalitat, o el nostre Ajuntament, amb el seu pas lent, no van saber reaccionar a temps, ni amb la celeritat necessària i obligada que demanava el moment.

Tot el que hem viscut durant aquest any hauria de servir, perquè mai més hàgim d’improvisar davant d’una situació com la viscuda, però malauradament veiem que no ha servit de gaire i que podem tornar a caure en el mateix parany, la improvisació.

Una pandèmia que encara no ha estat superada hauria d’obligar pel que fa al nostre Ajuntament, a què els pressupostos municipals contemplessin més recursos, més recursos per a la gent que més ho pot patir, més recursos per a les nostres entitats que sempre hi són i estan tirant del carro al capdavant de tot, més recursos per als nostres voluntaris.

No obstant ens hem trobat amb uns pressupostos poc treballats i poc rigorosos, amb dèficits importants per combatre la pandèmia, i que obliden necessitats urgents d’inversió que necessita el nostre poble.

No hauríem d’oblidar mai aquest any, i tots plegats hauríem d’aprendre dels erros que hem pogut cometre per tal de no caure un altre cop amb els mateixos errors.

Salut per a tots i millor any nou.

#DESPERTA VALLIRANA

Darrera actualització: 17.12.2020 | 10:43