Editorial Vallirana ets Tu - Viure Vallirana 79

Divendres, 18 de juny de 2021 a les 10:40

VEO, VEO,...QUE VES,...

Els gestors públics estan al servei de la ciutadania a qui representen i han d’administrar de manera eficient els recursos que disposen, que, no ho oblidem, provenen dels imposts que paga la mateixa ciutadania.

Ens trobem davant d’un cas que apreciem una utilització, com a mínim, gens responsable dels recursos públics, amb ocultació d’informació i mentides, per part de l’equip de Govern de l’Ajuntament de Vallirana.

Difícil d’entendre l’entossudiment per mantenir una adjudicació d’una licitació (la de les càmeres de videovigilància) quan des de la Direcció General d’Administració de Seguretat del Dept. d’Interior de la Generalitat s’ha advertit 2 vegades que aquesta adjudicació no era conforme a la normativa.

Sospitós el fet que el 2n d’aquests advertiments s’amagui i no es publiqui al portal de transparència de l’Ajuntament de Vallirana (tot i que ho hem demanat diverses vegades).

Lamentable que, estant advertits, es tiri endavant i es normalitzi el fet de perdre un contenciós, menyspreant el malbaratament de fons que això suposa.

Això sí, mentint contínuament per amagar la situació i no explicar-ho a la ciutadania. I finalment, amb data 8 d’abril surt la SENTÈNCIA que queda clar que no es pot fer servir la subcontractació per a saltar-se la normativa, com pretenien, i s’anul·la l’adjudicació. Com era d’esperar, aquesta sentència tampoc no s’ha publicat al portal de transparència.

Des de l’oposició la nostra tasca és fiscalitzar i denunciar quan cal l’acció de Govern, i en aquest cas al mateix temps, hem exigit l’assumpció de responsabilitats pel perjudici que s’ha causat, de manera que cadascú assumeixi la seva responsabilitat política perquè, tot plegat, ens sembla molt greu.

Per part nostra, tal i com ens vam comprometre, hem fet públiques les 2 cartes esmentades dirigides a l'alcaldessa, a través de les xarxes socials, i hem demanat transparència.

No insistirem més en aquest tema, però pensem que la ciutadania ha de conèixer aquestes coses que la suposada transparència de l’equip de Govern amaga.

#DespertaVallirana

Darrera actualització: 18.06.2021 | 11:53