Editorial Vallirana ets Tu - Viure Vallirana 89

Dimecres, 13 de desembre de 2023 a les 09:30

EDUCACIÓ INCLUSIVA

Vergonya del Departament d'Ensenyament i de la seva gestió, que en aquest moment depèn d'ERC.

Setmanes abans de les eleccions van treure una mesura populista com el Xec dels 100 euros per a material escolar, però després no tenen més diners per ajudar a milers de nens que necessiten una educació especial i de qualitat, com tots els altres.

El model d'escola, del qual partim, és un model INCLUSIU??... evidentment NO REAL.

El nombre d'alumnes amb aquestes necessitats creix cada any i el suport NO arriba a tots els infants.

Parlant amb famílies ens hem adonat de la problemàtica que presenten les escoles de Vallirana. No només depenen de les poques ajudes que el Govern dona a aquests col·lectius, sinó que també depenen dels Ajuntaments, més preocupats dels edificis que del que realment es necessita dintre. Les famílies es veuen poc acompanyades amb aquests infants i veuen que tenen pocs recursos educatius dintre de classe como fora d’ella. Potser, entre tots podríem buscar solucions fàcils per a que la escola inclusiva ho fos de veritat, no? I potser, el nostre poble podria ser pioner en ajudes a aquesta part fonamental de la comunitat per la que només uns quants ens preocupem.

Les companyes de VET que ens dediquem a l’educació creiem que hi ha moltes maneres d'ajudar-los. Accions que l'Ajuntament de Vallirana podria fer per millorar i ajudar a aquestes famílies.:

-Contractar vetlladores dins l’horari escolar.

-Ajuda psicològica

-Un parell de dies a la setmana classes amb fisioterapeutes de psicomotricitat

-Xerrades per ajudar a les famílies

-Orientadores que informin de les noves ajudes i noves metodologies amb cadascuna de les dificultats.

-Col·laboració amb les tutores que desconeixen moltes vegades els recursos que necessiten aquests infants, perquè no són mestres d'educació especial.

TÈCNIC/A de l'Ajuntament que sigui la persona encarregada de conèixer les necessitats de totes les escoles de Vallirana, per gestionar les ajudes, per omplir documentació, per oferir cursos a les professores d'especialització dins l'aula.

Així que demanem al govern PSC/Junts per Vallirana, que si us plau, es posin les piles, que amb una mica de voluntat, podem ajudar a molts infants

Molt bones festes a tothom.

Pau i una INCLUSIÓ REAL

Darrera actualització: 13.12.2023 | 10:05