Entrevista Omar Rodríguez-Portaveu de Junts per Vallirana

Dijous, 27 de febrer de 2020 a les 14:00

Entrevista valoració primer semestre de gestió municipal

Quins considera que són els principals reptes per a Vallirana durant aquesta legislatura?

La transformació de l'economia cap a escenaris més sostenibles, el feminisme, l'ecologisme i la democràcia directa han de ser la base on es desenvolupin les polítiques d'aquests anys. Pressupostos elaborats amb perspectiva de gènere; una política d'habitatge, avui inexistent; o desenvolupar programes laborals cooperatius, són algunes de les polítiques immediates que hauria de desenvolupar l'Ajuntament.

I de cara al futur, en properes legislatures?

Els principals reptes per a Vallirana de cara al futur són remunicipalitzar tots els serveis públics externalitzats; apostar per un Ajuntament que impulsi la democràcia directa, on els veïns i veïnes puguin decidir sobre els assumptes més rellevants del municipi; i apostar per polítiques que prioritzin el bé comú i els drets bàsics de tothom.

En què prioritzarà la seva feina des de l’oposició durant la legislatura?

Com ja vam fer a l'anterior legislatura, continuarem presentant propostes que creiem imprescindibles impulsar i debatre als plens municipals. Per una altra banda, tampoc deixarem de banda les lluites socials i els actes públics de formació i debat.

Després de més de mig any de legislatura, quines actuacions creu que no s’estan fent?

Hi ha moltes iniciatives que vam partir del nostre grup que no es desenvolupen tot i ser aprovades als plens municipals, com és l'adhesió de l'Ajuntament a la xarxa de municipis LGTBI o la moció per declarar Vallirana municipi compromès amb les finances ètiques. Avui, el protocol d'actuació d'onades de calor encara no està llest tot i que va ser aprovat per unanimitat el passat mes de juliol.

 

Darrera actualització: 27.02.2020 | 14:13