45 tones recollides de roba en desús el 2023

Dijous, 8 de febrer de 2024 a les 13:30

En els 12 contenidors que té Solidança/Roba Amiga al municipi

Al 2023 s’han recollit a Vallirana 44.949 kg de roba en desús en els 12 contenidors taronges Solidança/Roba Amiga repartits arreu del municipi. Això representa 3,06 kg per habitant i any, una bona dada de recollida que queda per sobre de la mitjana catalana (2,51 kg per habitant i any).

A partir de les donacions de roba en desús fetes, s’han evitat 371.278 kg d’emissions de CO2 a l’atmosfera, evitant que la roba es converteixi en rebuig i fomentant l’economia circular amb valor social. Alhora, es dona feina a 1 persona en situació de vulnerabilitat social.

També s’ha fet dues campanyes d’educació ambiental on s’han recollit 250 kg de roba i calçat a una escola del municipi, amb la finalitat de sensibilitzar a la població envers la problemàtica ambiental i social de la indústria tèxtil.

L’aposta de Solidança/Roba Amiga no només consisteix en una tasca i compromís ambiental, sinó també en l’acompanyament individualitzat i holístic de la persona a través del seguiment d’itineraris d’inserció sociolaboral per a persones en situació de vulnerabilitat social. Aquestes contractacions permeten l’adquisició d’hàbits laborals i capacitats tècniques que les acosten al món laboral a través de llocs de treball vinculats a la gestió dels residus.

Aquest matí l'alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez, i el regidor de Medi Ambient, Òscar Suñé, s'han reunit amb la resposable d'àrea de Solidança per fer valoració de les campanyes de recapte de 2023 i estudiar noves accions i projectes per a millorar encara més les dades de recollida, reduir el rebuig textil al municipi i fomentar l'economia social amb valor social.

Darrera actualització: 08.02.2024 | 14:23