Actiu el Pla de Vigilància d’Incendis Forestals

Divendres, 9 de juliol de 2021 a les 09:10

L’ofereix cada any la Diputació i cobreix del 18 de juny a l’1 de setembre

Com en anys anteriors, l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari de la Diputació de Barcelona, ofereix un servei dos informadors que es desplacen contínuament per territori forestal dels municipis amb alt risc d’incendi de la província de Barcelona, com és el cas de Vallirana, que tenen conveni amb la DIBA; i com a suport als ajuntaments i a les ADF.

El servei es fa des del 18 de juny fins a l’1 de setembre, de 12.30 a 19.30 h, que és la franja horària amb més probabilitat d’incendis. La cobertura és dels municipis de Vallirana i Cervelló.

La seva funció és fer avisos al control de zona sobre possibles focs (columnes de fum), i informar els usuaris del bosc sobre les bones pràctiques relacionades amb la prevenció dels incendis forestals (treballs que generen risc d’incendi, fer foc, realitzar abocaments incontrolats, i altres conductes temeràries) o altres aspectes ambientals.

També es fa revisió i avisos sobre l’estat de les infraestructures de prevenció d’incendis, en especial basses o dipòsits d’aigua i hidrants; i de situacions de possible risc com la interacció entre línies elèctriques i vegetació.

Darrera actualització: 09.07.2021 | 09:08

Imatges