Aprovat el Programa d’Ocupació per a la Reactivació Econòmica i Social

Divendres, 27 de maig de 2022 a les 10:00

El ple l’aprova per unanimitat

A la sessió del ple de maig, celebrada ahir dia 26, es va aprovar per unanimitat el Programa d’Ocupació per a la Reactivació Econòmica i Social de Vallirana. Una sessió que va comptar amb l’absència de la regidora de Cs, Sonia Serrano.

Pel que fa al Programa d’Ocupació, la regidora de Serveis Generals, Recursos Humans, Promoció Econòmica i Serveis Informàtics, Núria Ruiz, va exposar algunes de les principals millores que presenta. Bàsicament, es posa solució a les restriccions que imposa la nova llei de contractació amb aquest programa d’ocupació i es fa amb millores com la duració dels contractes, l’increment de les retribucions, i altres millores com bosses d’hores per lliure disposició i incentius per assistència.

El ple va aprovar, igualment per unanimitat, els punts relatius a la plantilla i llocs de treball de l’Ajuntament amb l’increment de 3 mestres i un/a TEI a les escoles bressol en previsió i davant la nova situació de gratuïtat de P2.

Es van aprovar també les bases reguladores específiques en l’àmbit de l’Esport i a Cultura amb els vots favorables de tots els grups menys l’abstenció d’En Comú Podem (ECP).

La sessió va incloure 3 punts d’urgència, moment en el qual el regidor d’ECP va deixar el ple en disconformitat per rebre la documentació d’aquests punts amb tan poc marge de temps i no haver-los pogut estudiar el seu grup. Per tant, no va participar en les votacions d’aquests 3 punts i posteriorment es va reincorporar al ple.

Entre els punts d’urgència hi havia la modificació de l’ordenança fiscal per la prestació del servei d’escola bressol que està relacionada amb la ja comentada nova situació pel que fa a la gratuïtat de P2 per al curs vinent. També es va donar compte del decret de liquidació del pressupost 2021 que, al ser positiva, va permetre la presentació en el punt 15 de la modificació de crèdit 07/2022 que es va aprovar.

Aquesta modificació de crèdit es tradueix en les següents aportacions:

  • Pagaments sentència: 148.641,15 €  
  • Ajuts urgència social per habitatge: 30.000 €
  • Ajuts per activitats i projectes persones grans: 10.000 €
  • Promoció i difusió de la Cultura, festes populars i espectacles: 50.000 €
  • Suport a entitats culturals: 10.000 €
  • Equips informàtics: 12.500 €
  • Estudis i treballs tècnics: 100.000 €
  • Pla de barris: 100.000 €
  • Aportacions clubs de petanca: 600 € (CP Vallirana) i 400 € (CP Bassioles)

La sessió va incloure una moció, la que va presentar el grup Vallirana Ets Tu (VET) per a la millora de l’enllumenat públic per a vianants al carrer Major. Una moció que es va aprovar amb els vots favorables de PSC, ERC i VET, l’abstenció de Junts per Vallirana i el vot en contra d’ECP.

Podeu consultar totes les votacions del ple en el document adjunt, i veure tota la sessió del ple al canal de YouTube (enllaç adjunt).

Darrera actualització: 27.05.2022 | 09:53